Judici
Societat 01/04/2024

El judici contra el net de Joan March per la venda d'una possessió a Mallorca queda vist per a sentència

L'empresa acusa March d'haver-se apropiat de 2,4 milions d'euros de les arres i el contracte de la compravenda frustrada de Son Galceran

ARA Balears
1 min
La finca Son Galcerán, a Valldemossa.

PalmaEl judici contra Manuel March, net de Joan March, fundador de la Banca March, ha quedat vist per a sentència després de la seva celebració, aquest dilluns, als Jutjats de Primera Instància a Madrid. Segons ha pogut confirmar Europa Press, s'espera que la resolució es faci pública d'aquí a 15 o 20 dies.

Cal recordar que el judici es va iniciar arran d'una demanda de l'empresa Son Galceran SL. La companyia sol·licita la devolució de 2,4 milions d'euros relacionats amb l'operació, més una indemnització de 300.000 euros. En concret, l'empresa acusa March d'haver-se apropiat de 2,4 milions d'euros de les arres i el contracte de la compravenda frustrada de Son Galceran, una finca on se situa un palauet que va pertànyer a l'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria.

Segons la demandant, ambdues parts havien pactat la venda de la propietat per vuit milions d'euros, i la compradora va pagar 400.000 euros en concepte d'arres. L'empresa assegura que al desembre es va formalitzar el contracte de compravenda i es van pagar dos milions més, i que al febrer de 2022 s'havia de fer la signatura davant notari de l'escriptura pública amb el pagament de la quantitat restant.

L'empresa manté que el dia assenyalat March hauria al·legat motius de salut per no procedir a la signatura i es va acordar fixar-ne una nova data. No obstant això, uns dies més tard l'assessor financer de March els va informar que un segon interessat oferia 10,5 milions per la finca i els instà a igualar l'oferta. Més tard la part venedora va donar per resolt el contracte "sense que cap de les parts no pogués reclamar res més a l'altra". La propietat es va vendre a una altra empresa amb seu a Suïssa.

stats