Crim

El judici de Daniel Sancho ja té data

El judici per l'assassinat d'Edwin Arrieta començarà el 9 d'abril de 2024 i està previst que hi participin 57 testimonis

2 min
Daniel Sancho, fill de Rodolfo Sancho, detingut i envoltat de policies a Koh Phangan, Tailàndia.

BarcelonaEl judici contra Daniel Sancho per l'assassinat del cirurgià Edwin Arrieta ja ha estat fixat. A primera hora d'aquest dimarts s'ha celebrat la vista al tribunal de Koh Samui i el jutge ha establert que el judici començarà el 9 d'abril de 2024 i està previst que acabi el 3 de maig, el dia que es farà públic el veredicte final pels fets ocorreguts el 2 d'agost de 2023. A hores d'ara el fill dels actors Rodolfo Sancho i Silvia Bronchalo encara està en presó provisional a l'espera de ser jutjat pels tres càrrecs pels quals se l'acusa: assassinat premeditat, destrucció de documentació aliena i desaparició del cos de la víctima.

Sancho no ha anat sol a la vista al jutjat d'aquest dimarts. El jove, de 29 anys, ha entrat a les dependències judicials acompanyat de la seva mare, Silvia Bronchalo, amb qui ha estat durant les tres hores que ha durat la vista. Bronchalo, visiblement afectada, amb la cara seriosa i tibada, no ha volgut respondre a cap de les preguntes dels periodistes, igual que el seu fill. El jutge ha establert que el judici tindrà lloc a la mateixa illa tailandesa on Sancho està empresonat, Koh Samui. Al llarg dels dies que duri, pel judici hi passaran un total de 57 testimonis entre totes dues parts, amb la intenció d'aclarir si l'acusat és culpable dels tres càrrecs de què se l'acusa: assassinat premeditat, destrucció de documentació aliena i desaparició del cos de la víctima.

Dels tres delictes, Daniel Sancho només ha admès el tercer i s'ha declarat no culpable dels altres dos. La seva defensa, a càrrec de l'advocat d'ofici tailandès Aprichat Srinuel, té la missió de demostrar que la mort del colombià va ser accidental després que el xef i el cirurgià discutissin. La tasca de la defensa es preveu complicada pel fet que la Fiscalia té com a objectiu la provació de l'assassinat premeditat, un delicte que, en el país asiàtic, està tipificat com a mereixedor de la pena de mort.

stats