Societat 27/06/2019

Treu la Llengua torna el proper 5 de juliol amb la col·laboració de Rock 'N' Rostoll

Joves per la Llengua celebra el seu 25è aniversari amb una jornada d'activitats i concerts a Maria de la Salut

A. T.
2 min
Les organitzadores de Treu la llengua i Rock 'N' Rostoll. / Treu la llengua

PalmaJoves per la llengua celebra el proper divendres 5 de juliol el seu 25è aniversari amb una segona edició de Treu la llengua a Maria de la Salut. Enguany l'entitat ha unit forces amb l'organització del Rock 'N' Rostoll per oferir els concerts de Xarxa, Zoo, Roba Estesa i Pirates Sound Sistema, dels quals les entrades ja s'han exhaurit. El mateix dia encara es podran adquirir entrades a 15 euros, que inclouen sopar i accés a les actuacions.

La programació començarà a les 17 h amb una gimcana per als més petits i continuarà amb una ballada popular, a càrrec d'Al-Mayurqa. Aquesta tindrà lloc a la plaça del Pou, on també es farà el sopar a la fresca, a partir de les 20.30 h. A continuació, una cercavila de xeremiers, flabiolers i dimonis conduirà els assistents fins al poliesportiu del poble, on es faran els concerts a partir de les 22 h.

Segons ha afirmat Mireia Mercadal, coordinadora de Treu la Llengua, "l'acollida de l'esdeveniment ha estat molt millor del que esperaven", ja que no imaginaven que les entrades arribassin a esgotar-se. Amb aquesta segona edició, assegura Mercadal, volen crear "xarxes i connexions amb les diferents entitats del poble".

Programació de Treu la llengua 2019

Avenços que necessiten continuïtat

Des de Joves per la Llengua reconeixen que, d'ençà de la seva creació el 1994, "s'han fet molts d'avenços, tot i que encara queda molt de camí en la normalització de la llengua". Quant a l'ús del català entre els joves, Mercadal apunta que aquesta "no sol ser la seva llengua vehicular, sobretot entre els grups d'amics".

La seva intenció ara és la continuïtat d'activitats com Treu la Llengua, l'Acampallengua o el Correllengua, on es combina el caràcter lúdic amb el reivindicatiu. Des de l'organització, destaquen la seva promoció de "la música feta en català, tant de Mallorca com de la resta dels territoris de parla catalana, com a mitjà molt efectiu per arribar als joves".

stats