Cas Over
Societat 10/10/2022

José María Rodríguez ingressa a la presó de Palma

L'exlíder del Partit Popular a Palma ha recollit aquest dilluns l'ordre d'ingrés al CIS de Palma

ARA Balears
1 min
José María Rodríguez, aquest dilluns després de recollir l'ordre d'ingrés en presó a l'Audiència.

PalmaL'exlíder del Partit Popular a Palma condemnat pel cas Over, José María Rodríguez, ha ingressat en el Centre d'Inserció Social (CIS) de Palma per complir la condemna que li va imposar l'Audiència pel cas Over. Aquest mateix matí, Rodríguez ha recollit l'ordre d'ingrés a la presó i només unes hores més tard ha entrat al centre adscrit a la presó de Palma, segons han avançat mitjans locals.

El processat ha arribat passades les nou del matí als jutjats per sorpresa i acompanyat del seu advocat Gaspar Oliver. Un cop recollida l'ordre, l'exlíder popular tenia fins dissabte per entrar a la presó, on ha de complir una pena de tres anys i mig. L'ordre ja contemplava l'opció d'ingressar en el CIS, on presumiblement intentarà obtenir el tercer grau penitenciari. D'aquesta manera, només hauria d'anar al centre per dormir i poder estar fora durant el dia.

Cal recordar que l'exlíder del Partit Popular a Palma ha presentat un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional en el qual argumenta que s'hauria vulnerat el seu dret a una tutela judicial efectiva en el procediment d'Over Màrqueting. En aquest recurs reclamava, a més, que se suspengués cautelarment el seu ingrés a la presó, però davant la manca de resposta del Tribunal Constitucional José María Rodríguez s'ha vist obligat a complir la condemna.

Condemnat per prevaricació

El 16 de juny del 2019, l'Audiència Provincial de les Balears va condemnar l'expresident del PP de Palma i exconseller d'Interior, José María Rodríguez, a tres anys i mig de presó pel cas Over com a autor d'un delicte de prevaricació en concurs i frau a l'administració, malversació de cabals públics i falsedat documental. La justícia el va considerar culpable de pagar a través de contractes públics fraudulents treballs electorals que Over Màrqueting havia fet sense cobrar o per sota del seu preu per al PP balear.

stats