Societat 02/09/2020

Cap de Virologia de Son Espases: "Si no baixen els casos, arribarà un moment en què s'hauran de prendre mesures de confinament"

El doctor Jordi Reina ha advertit que el covid-19 arriba una altra vegada a les residències i que els ingressos hospitalaris augmenten

Ara Balears
2 min
Entrada d'Urgències de l'Hospital de Son Espases, a Palma.

PalmaEl cap de Virologia de l'hospital de Son Espases, el doctor Jordi Reina, ha assegurat en una entrevista a IB3 Ràdio que si durant les pròximes setmanes no es redueix la transmissió del covid-19, s'hauran de prendre mesures més dràstiques "encara que la societat no les accepti". Reina ha dit que "si no baixen els casos, arribarà un moment en què s'hauran de prendre mesures de confinament perimetral o de certes zones o barris".

Tot i que reconeix que en el moment en què es varen començar a fer més proves ja s'esperaven un augment dels casos, assegura que la situació actual ha de començar a preocupar perquè la situació epidemiològica no està controlada. "El virus circula d'una manera difusa i continua dins la societat", i remarca que el coronavirus "torna a les residències de gent gran". A més, adverteix que els ingressos hospitalaris han tornat a remuntar i, "si continuam així, podem arribar a una saturació".

Reina ha criticat que no tothom compleix les mesures sanitàries i ha avisat que la majoria dels brots són d'origen familiar o social i es produeixen als espais tancats. "Si nosaltres ens distanciam socialment, ajudam que el virus no es transmeti"; per això, diu que les reunions socials s'han de reduir encara més. "El virus ha arribat per quedar i hem d'aprendre a conviure-hi".

Respecte dels cribratges massius, el doctor explica que si són voluntaris, molta gent no anirà a fer-se la prova per por d'haver de fer aïllament i no poder anar a fer feina. "Esperàvem que la segona onada arribàs al mes d'octubre", però a partir del juliol les mesures es relaxaren i els casos varen tornar a augmentar fins a arribar a l'agost, "quan hi ha hagut dades que no s'havien tingut en tota la primera onada".

El cap de Virologia també ha parlat de la tornada a l'escola i ha reconegut que s'intenten posar totes les mesures perquè no passi res, "però és un experiment". Reina ha fet una crida a la calma i ha dit que "no ens hem d'espantar, perquè en general els nins no són les dianes més fortes del virus", i ha reconegut que el preocupa més la tornada dels universitaris que la dels més petits.

stats