Societat 12/04/2020

Javier Arranz: "Podem esperar un augment de positius de coronavirus però no ara, potser d'aquí a deu dies"

El portaveu de la Conselleria de Salut ha afirmat que les Illes estan preparades per a possibles "petits rebrots" per la tornada a la feina de treballadors no essencials

E. Navarro
2 min
Javier Arranz

PalmaEl portaveu de la Conselleria de Salut en la gestió de la crisi del covid-19, Javier Arranz, ha afirmat aquest diumenge que, amb la tornada a la feina de treballadors d'activitats no essencials, "podem esperar un augment de casos de coronavirus, però no immediatament, potser el cap de setmana que ve o d'aquí a deu dies", que és el temps que tarda una persona a tenir símptomes que requereixen atenció sanitària.

Arranz ha subratllat que l'augment de la mobilitat incrementa també el risc de contagi i que, atesa aquesta situació, les mesures de prevenció que recomanen tenen l'objectiu de "disminuir la propagació". A més, ha recordat que els hospitals i centres d'atenció primària estan preparats per atendre "petits rebrots": "tots els plans de contingència estan en marxa, no s'ha desactivat res".

Amb tot, ha assegurat que fins d'aquí a uns dies no es podran valorar les conseqüències d'aquesta nova situació i que "haurem de pensar de quina manera s'adequa el sistema sanitari a les noves circumstàncies" i quines accions s'hauran de prendre a partir d'ara. El portaveu ja va assegurar ahir que aquest desconfinament parcial "evidentment és un risc, però l'hem d'assumir en algun moment determinat; si no és ara, serà d'aquí a uns mesos".

Cal recordar que la presidenta del Govern, Francina Armengol, va demanar a l'executiu central allargar el confinament total fins al final de l'estat d'alarma, petició que aquest va desestimar. D'altra banda, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, va avançar dissabte en roda de premsa que posarà damunt la taula la proposta de les Balears per al desconfinament en la reunió amb el Ministeri de Salut i les altres comunitats autònomes, que serà a principis de la setmana vinent.

D'altra banda, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, va remarcar dissabte també en roda de premsa telemàtica que "el més important és garantir la salut dels treballadors i de la societat", i per això ha demanat a totes aquelles empreses que no disposin del material de protecció necessari per als seus treballadors que "mantinguin els ERTO".

stats