Societat 03/02/2021

Javier Arranz: "Des del punt de vista tècnic hauríem de mantenir les restriccions"

El portaveu del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses ha insistit que s'ha de ser "molt prudent" a l'hora de llevar les mesures de contenció

ARA BALEARS
2 min
El portaveu Javier Arranz als estudis d'IB3 Ràdio.

PalmaEl portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses a les Balears, Javier Arranz, ha assenyalat en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio que "des del punt de vista tècnic hauríem de mantenir les restriccions". Arranz ha subratllat que "amb això no vull dir que aquestes mesures de contenció hagin de durar tres mesos, sinó que es tracta de retirar-les d'una manera pausada". El metge ha apuntat que tot i que la situació epidemiològica està millorant a l'Arxipèlag, "encara s'ha de ser molt prudent a l'hora de llevar restriccions".

Arranz ha avaluat l'avanç de la pandèmia illa per illa: "A Mallorca estam en un moment de clara baixada; a Menorca, d'estabilització a la baixa, i, a Eivissa, d'inici tímid de caiguda dels casos". El portaveu de Salut també ha parlat de la nova variant britànica i de l'eficàcia de les vacunes. "Sembla que les vacunes serveixen per aturar aquesta nova variant del virus, però no amb la mateixa eficàcia", ha assenyalat. A més, ha afegit que, "de moment", a Menorca no s'ha detectat cap cas de la variant britànica, "ni per concessió genòmica ni per indicis que ens fan sospitar".

Quant al procés de vacunació, Arranz ha insistit que el ritme dependrà de les dosis que arribin a les Balears. En aquest sentit, ha manifestat que, si es tenen poques vacunes, s'ha d'actuar en termes de risc. "És qüestió de veure el risc i l'oportunitat i a qui poden arribar aquestes dosis. L'objectiu fins ara és que si s'agafa la malaltia es manifesti de manera lleu", ha afirmat.

Quant a la polèmica sobre la vacunació d'alts càrrecs, Arranz ha assenyalat que "no em consten polítics, que jo conegui, que s'hagin vacunat", i ha tornat a insistir que els professionals sanitaris que estan a primera línia són els clarament prioritaris. A més, el portaveu ha dit que ell encara no ha rebut la vacuna: "No em moc en un cercle molt ampli de persones. Ja arribarà el moment de vacunar-me", ha sentenciat.

stats