Salut

Jamie Foxx irromp a l'escenari després de la seva misteriosa malaltia: "Vaig veure el túnel, però no la llum"

Vuit mesos després d'abandonar el rodatge de 'Back in action', l'actor ha donat més pistes sobre els problemes mèdics que ha patit

3 min
Jamie Foxx

BarcelonaL'abril passat Jamie Foxx va abandonar la pel·lícula que estava rodant amb Cameron Díaz, Back in action, per motius mèdics que fins ara no havien sortit a la llum. Tampoc una publicació a Instagram al mes de juliol va servir per clarificar el problema de salut que havia patit: "Vaig passar per una cosa que mai, mai m'hauria pensat que em passaria". Però després de ser premiat als Critics Choice Association Awards Celebration of Cinema & Television, l'actor no va poder evitar el miler de mirades de l'auditori i l'expectació dels seus fans i dels mitjans de comunicació per saber el motiu de la seva desaparició pública des de feia vuit mesos.

L'intèrpret, de 55 anys, va ser premiat pel seu paper a la pel·lícula The burial en l'acte organitzat per Critics Choice Association Awards Celebration of Cinema & Television, que enguany s'ha dedicat als artistes negres, llatins i asiàtics del sector. Casualment, la crítica deThe burial va descriure el paper del premiat com "un retorn en plena forma de Foxx", una sentència que va acabar convertint-se en una situació del tot oposada mesos després.

Va pujar a l'escenari, es va aturar davant de tots els seus espectadors i visiblement emocionat va mirar al públic, que el va homenatjar amb un gran aplaudiment i crits d'ànim. Després d'aclarir-se la veu va començar el seu discurs, vuit mesos després de desaparèixer del rodatge de la pel·lícula Back in action i de la vida pública en general. "Sabeu? És una bogeria, però no hauria pogut fer això fa sis mesos, en realitat no podia caminar", llavors l'actor va aturar el seu discurs per recuperar la veu i continuar amb un parlament que s'allargaria fins a arribar als 12 minuts.

"Us ho vull agrair a tots. He passat per moltes coses i ara valoro cada minut. No desitjaria a ningú el que vaig passar, ni tan sols al meu pitjor enemic. És difícil veure que gairebé s'acaba tot... quan veus el túnel. Vaig veure el túnel, però no la llum". L'actor de pel·lícules com Django unchained o Ray –amb la qual va guanyar l'Oscar a millor actor l'any 2004– no havia estat fins llavors tan explícit amb la seva situació, i davant del silenci del públic va seguir el seu discurs. "Tinc un nou respecte per la vida. Tinc un nou respecte pel meu art. He mirat tantes pel·lícules i he escoltat tantes cançons intentant passar el temps... No renunciïs mai al teu art, home, no et rendeixis", va ser la conclusió final de l'actor de Texas.

La darrera vegada que havia parlat públicament va ser al juliol, en un vídeo a Instagram que tenia la intenció de tranquil·litzar els seus més de 17 milions de seguidors sobre el seu estat de salut. Però tampoc va donar cap pista sobre el motiu de la seva desaparició: "Sé que molta gent estava esperant una actualització. Però, per ser-vos sincer, no volia que em veiéssiu així, amb tubs per tot el cos, sense saber si sobreviuria". El vídeo va tenir un gran impacte a les xarxes i actors com Will Smith, Dwayne Johnson, Kevin Hart, Reese Witherspoon i la seva companya de l'últim rodatge, Cameron Diaz, van sumar-se al suport i ànims a l'actor. Però les últimes notícies de l'actor han estat rebudes amb els mateixos ànims. Fa tot just dues setmanes va fer-se pública una denúncia per una presumpta agressió sexual ocorreguda en un restaurant de Nova York l'any 2015. La víctima demana una indemnització per "abús sexual amb l'agreujant de violència", mentre que l'actor ha negat totes les acusacions a través del seu representant. A hores d'ara el cas encara segueix obert.

stats