Societat 01/04/2022

Ja hi ha 170 famílies disposades a acollir refugiats a Mallorca

Concretament, 120 nuclis familiars estan interessats a acollir menors i 50, persones adultes soles o amb infants

2 min
El Consell promociona l'acollida de persones desplaçades d'Ucraïna.

PalmaUn total de 170 famílies de Mallorca ja s'han ofert per acollir persones desplaçades d'Ucraïna a través del telèfon que ha habilitat l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), el 900 100 444, segons ha informat el Consell de Mallorca aquest divendres. Es tracta de 120 famílies interessades a acollir a casa seva infants o joves que arriben tots sols a Mallorca, mentre que 50 estan disposades a acollir persones adultes i/o famílies. També hi ha habilitat un directori web (ucraina.imasmallorca.net) amb informació sobre com es pot ajudar les persones desplaçades, donacions i voluntariat.

Precisament per a aquestes persones, el Consell de Mallorca ha presentat aquest matí un nou paquet d'ajudes –de 800.000 euros en total–, destinat a famílies, institucions i entitats socials que treballen en l'atenció urgent de les persones desplaçades temporalment a Mallorca. Aquesta nova injecció s'afegeix al pla d'accions socials inclòs a la campanya 'Terra d'acollida', adreçat a població general i persones desplaçades, que ja ascendeix a 7,9 milions d'euros.

Juntament amb això, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la presidenta de l'IMAS, Sofia Alonso, han anunciat més finançament per a les entitats que fan feina directament amb les persones desplaçades. Així, destinaran 200.000 euros a la Creu Roja, 100.000 a Càritas i 100.000 al Banc d'Aliments. Amb això, es pretén que les entitats puguin cobrir l'augment de la demanda d'ajudes socials derivat dels efectes de la guerra i atendre les necessitats bàsiques de la població en risc d'exclusió social. Aquestes ajudes extraordinàries s'afegeixen als 450.000 € de la convocatòria ordinària que ja hi destina l'IMAS cada any.

Ajudes a les famílies

Per altra banda, el Consell farà una aportació extraordinària de 400.000 euros més a l'Ajuda d'Urgència Social per al Suport als Processos d'Inserció, presentada per l'IMAS i aprovada pel ple del Consell el 10 de març amb un finançament inicial de 2,7 milions d'euros, que ja ascendeix a 3,1 milions d'euros. És una nova ajuda lligada a un procés d'inserció sociolaboral que permetrà a persones i famílies fer front a l'agreujament de les situacions de vulnerabilitat provocat per l'encariment del preu del combustible, la senalla de la compra i l'electricitat, i que també podran sol·licitar persones desplaçades pel conflicte.

Així mateix, s'han reforçat amb 1,56 milions d'euros els programes d'acolliment familiar, entre ells el programa ACOTE, destinat a famílies que acullen infants o joves que arriben a Mallorca sense un adult de referència. Aquesta nova injecció econòmica al pla d'acció social per fer front als efectes de la guerra se suma al reforç de 5,4 milions d'euros als serveis socials dels ajuntaments, a l'aportació extraordinària de 100.000 euros al Fons Mallorquí de Solidaritat i a subvencions de 60.000 € per a entitats de voluntariat per donar suport a les persones desplaçades d'Ucraïna.

stats