Societat 10/05/2020

La ITV reobre aquest dimarts a Mallorca

Els conductors que han perdut la cita assignada durant l’estat d’alarma la podran tornar a demanar a partir del dilluns 18 de maig

Ara Balears
2 min
La ITV lliurarà 14.800 cites per descongestionar el servei a Mallorca

PalmaLes estacions per a la Inspecció Tècnica de Vehicles de Mallorca (ITV) tornaran a oferir servei a partir d’aquest dimarts arran de l'entrada de l'illa en la fase 1, segons ha informat el Consell de Mallorca en un comunicat. Així, les dues estacions de Palma, la d’Inca i la de Manacor reprendran l’activitat en l’horari habitual, de les 6 h a les 21 h. Es respectaran les cites que s'havien donat per a aquests dies, mentre que els conductors que han perdut la cita assignada durant l’estat d’alarma podran demanar-ne una de nova a partir del dilluns 18 de maig.

Des del Consell han assegurat que se’ls enviarà un enllaç per mail o sms i tindran prioritat per triar data per passar la inspecció respecte de les noves cites, a fi d'assegurar que passin la inspecció dins la pròrroga. En aquest sentit, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha insistit en "la necessitat d’estendre la pròrroga a la resta d’usuaris".

Sevillano ha assegurat que "es podran beneficiar de la reducció del 15% en el preu de la taxa, ja que durant el confinament han entrat en vigor les noves tarifes anunciades pel Consell de Mallorca el mes de febrer i que suposen un 40% de rebaixa respecte de la tarifa que es pagava amb la concessió anterior".

Pel que fa a les mesures de seguretat i higièniques, es desinfectaran totes les estacions i es disposaran les marques per assegurar les distàncies entre les persones tant en oficines com fora d'aquestes i de la caseta de signatures. A partir de dimarts, es faran nets i es desinfectaran tots els centres de la ITV dues vegades al dia; els treballadors disposaran de gel desinfectant i també n'hi haurà per als usuaris a l'entrada de les oficines. A més, es controlarà l'aforament i els treballadors d’oficines disposaran de guants i mascaretes. Així mateix, s’han habilitat mampares de protecció en els taulells d'atenció al públic i a la caseta de signatures.

stats