Polèmica
Societat 07/08/2023

Itàlia demanda el cantant de Placebo per haver qualificat Meloni de "feixista" i "racista"

Molko va fer un discurs a favor dels drets de les persones no binàries i transgèneres durant un concert el dia 10 de juliol a Torí

1 min
El grup que lidera l’androgin Brian Molko va aconseguir fer aixecar el públic de Cap Roig de les seves localitats.

Barcelona"Tros de merda, feixista, racista" és com el cantant de Placebo, Brian Molko, va qualificar la primera ministra italiana presumptament. Els fets van passar durant el festival Sonic Park del 10 de juliol a Torí, segons ha publicat la BBC citant mitjans italians.

Qui ha assumit la investigació han estat els fiscals de la mateixa ciutat on va actuar el grup de música, Torí, al·legant que Molko va insultar les institucions estatals durant un concert. Com a prova d'aquests fets el ministeri públic ha aportat un vídeo que circula per les xarxes socials i que acumula milers de visites. De fet, en el mateix concert, el cantant de Placebo va seguir el mateix discurs demanant més protecció per a les persones no binàries i transgèneres. Encara que les suposades declaracions feien referència a la persona de Giorgia Meloni, a Itàlia difamar contra el govern, Parlament, tribunals o exèrcit està tipificat com una infracció que pot estar sancionada amb una multa de fins a 5.000 €.

La líder del partit nacionalista Germans d'Itàlia, que governa amb coalició amb un partit d'extrema dreta, s'ha caracteritzat per les seves polítiques antiimmigració i LGTB-fòbiques amb accions com la declaració de l'estat d'emergència migratòria o no deixant registrar com a pares parelles del mateix sexe.

stats