Societat 13/12/2019

Els preus de l'ensenyament i els aliments, els que més han pujat en un any

L'Índex de Preus al Consum (IPC) ha pujat un 0,4% al novembre respecte del mateix mes de l'any passat

Ara Balears
1 min
La majoria dels "superaliments" es troben a la dieta mediterrània / I.BUJ

PalmaEls preus de l'ensenyament i els aliments i begudes no alcohòliques estan entre els que més han pujat al novembre en termes interanuals, segons les darreres dades difoses sobre l'IPC que ha publicat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística. Així, l'ensenyament ha pujat un 2,2% i els aliments, un 1,6% respecte del mateix mes de l'any passat. El preu dels hotels, cafès i restaurants s'ha incrementat un 2,7% en un any.

Respecte del mes anterior, la variació més gran l'ha experimentat el preu de la roba i el calçat, que ha pujat un 8,2%. El preu de l'habitatge ha baixat un 0,4% i, en aquest cas, el preu del mes d'octubre a novembre que més ha baixat ha estat el d'hotels, cafès i restaurants.

En els preus acumulats durant l'any, el de l'habitatge ha baixat un 3,8% i el de la medicina, un 0,1%. En canvi, els que més s'han encarit són el del transport, un 3,4%, la vestimenta i el calçat, un 2,8%, i els hotels, cafès i restaurants, amb un 2,7%.

En termes generals, l'IPC ha pujat a les Balears un 0,4% al novembre respecte del mateix mes de l'any anterior. Amb relació al mes d'octubre, la taxa ha pujat un 0,2% i des de principi d'any, l'IPC a les Illes s'ha incrementat un 0,9%.

stats