Successos
Societat 01/06/2023

Investiguen sis aficionats del Mallorca per un delicte d'odi per missatges racistes

La Policia va detectar una pancarta amb una frase racista, al costat de la qual hi havia un grup de seguidors de l'equip local

ARA Balears
1 min
L'exterior de l'estadi Son Moix, en una imatge d'arxiu.

PalmaAgents de la Policia Nacional han identificat sis homes acusats de participar en un delicte d'odi per haver exposat unes pancartes en les quals es podia llegir una frase de contingut racista contra un jugador de Primera Divisió, així com una altra frase contra un dirigent esportiu. Segons ha informat el cos policial en un comunicat, els fets varen ocórrer el 25 de maig durant un partit entre el RCE Mallorca i el València CF, quan als voltants de l'estadi Son Moix de Palma es varen exhibir dues pancartes a la via pública, on hi havia un grup de seguidors de l'equip local.

La unitat de drons de la Policia va albirar les pancartes i, després de diverses gestions per aclarir els fets, els agents han aconseguit –entre ahir i avui– identificar sis persones, que han informat dels seus drets com a investigats per un delicte d'odi. Ara, la investigació continua oberta, amb la finalitat d'identificar més persones.

Concretament, la pancarta es va poder detectar gràcies al dispositiu d'ordre públic que desplega la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana de la Policia Nacional, és a dir, la unitat de Prevenció i Reacció. Així, els investigadors varen comprovar que contenia una frase amb un clar contingut racista contra un jugador i un mandatari esportiu i que, a més, havien cremat pancartes electorals.

stats