Societat 21/01/2020

Investiguen irregularitats en la droga confiscada per la Policia Local a Magaluf

Segons ha informat 'El Mundo', el jutge ha assegurat que quan la Unitat Canina detectava droga "no s'aixecava acta d'infracció i, per tant, no es donava a la droga una destinació legal"

Ara Balears
2 min
Agents de la Policia Local de Calvià patrullant.

PalmaUn auto dictat pel jutge Enrique Morell obre una investigació sobre possibles irregularitats en la droga que confiscava la Policia Local a Magaluf, segons ha informat El Mundo. El jutge recull diferents irregularitats, que afecten l'excap de la Policia Local de Calvià José Antonio Navarro, i destaca que la droga que tenia la Unitat Canina no corresponia a la que entregava Sanitat.

Segons el jutge, quan la Unitat Canina detectava droga, "no s'aixecava cap acta d'infracció i, per tant, no es donava a la droga una destinació legal". Destaca els fets que varen succeir el vespre del 30 al 31 d'agost de 2013, quan una dotació de la Policia Local va entrar en un establiment de Magaluf i, després de separar els clients dels treballadors, va amollar el ca per detectar si hi havia substàncies estupefaents.

Després de localitzar cocaïna a la part baixa d'un sofà, no es va fer cap ressenya d'aquesta substància. A més, remarquen que durant els 40 minuts que va durar l'actuació policial no es va permetre ni als clients ni als treballadors sortir de l'establiment, encara que finalment no hi hagués cap sanció per al local.

Segons l'escrit, l'actuació dels policies que varen prendre part en aquella actuació i que estan igualment investigats "no té més raó que la de fer gala del poder que posseeixen i de la capacitat que tenen per perjudicar els empresaris en les seves activitats".

El jutge, seguint el criteri de la Fiscalia, tanca d'aquesta manera la fase de recerca judicial i considera que existeixen indicis perquè els investigats siguin sotmesos a judici per suborn, prevaricació, extorsió, amenaces, coaccions, tràfic d'influències, ús d'informació privilegiada, omissió del deure de perseguir delictes i delicte contra la salut pública. Encara falta conèixer els informes acusatoris.

stats