Societat 08/04/2020

Investiguen l'agressió d'un policia a un migrant que s'hauria comès a Palma

La Policia Nacional assegura que treballa per confirmar si els fets enregistrats en un vídeo que s'ha difós per les xarxes socials han passat a Son Gotleu aquesta setmana

A. T.
2 min
Imatge de l'agressió a un migrant per part d'un agent

PalmaLa Policia Nacional investiga els fets al voltant d'un vídeo que mostra una agressió d'un agent a un migrant sense cap provocació prèvia. L'agressió s'hauria comès al barri de Son Gotleu de Palma, però la investigació interna intenta ara confirmar si realment és així. Mentrestant, el vídeo s'ha escampat per les xarxes socials en publicacions com aquesta i ha causat indignació. Els fets haurien ocorregut aquesta mateixa setmana, però fonts internes del cos asseguren que encara no poden dir si això és així ni si va ocórrer efectivament a Palma.

Al vídeo –que ja circula també per Instagram i Twitter a través de diversos comptes– es pot sentir que un dels agents amenaça l'home que sembla que estan identificant: "Et pegaré una hòstia que et rebentaré la cara". Seguidament, l'adverteix: "Al company el mires amb respecte, d'acord?", i li exigeix que demani "perdó".

L'agressió arriba quan els agents demanen la documentació a l'home. Del fet que a l'individu li sol·licitin el NIE es pot deduir que és un migrant. Davant la seva resposta –sembla que replica "treu-lo", com dient a un agent que agafi ell mateix el document–, el policia li clava una galtada i, a continuació, li recrimina: "T'ho he dit una vegada". Al vídeo no es veu que l'home que intenten identificar es mostri violent o agressiu en cap moment.

A les imatges es poden sentir també els comentaris de les dues persones que els enregistren: un home i una dona. Mentre que ell l'anima a ella a continuar filmant, ella exclama: "Quina galtada li han pegat! Què es creuen aquests?". Tot i que no és possible determinar ni el lloc ni el moment dels fets, es pot observar que alguns dels agents duen mascareta i guants, fet que es pot relacionar a la necessitat de protegir-se contra el coronavirus. Així, l'agressió s'hauria produït en les darreres setmanes.

Fonts internes de la Policia Nacional asseguren que preveuen parlar amb l'al·lota que va enregistrar el vídeo i amb els funcionaris que estaven de servei aquell dia. La Policia Nacional, de moment, no ha rebut cap denúncia en relació a aquests fets i assegura que s'ha assabentat de l'agressió a través de Twitter.

stats