Societat 30/11/2018

La investigació interna de la Policia per la denúncia de Sacramento Roca passa a Madrid

El nou cap superior de la Policia s'ha compromès a reestructurar la Unitat de Família i Dones (Ufam), que no va tipificar com violència de gènere la denúncia

Ara Balears
1 min
La dona, de 36 anys, era caixera de Conforama. / I. VELÁZQUEZ

PalmaL'expedient disciplinari que s'ha obert en la Prefectura de la Policia arran de l'assassinat de Sacramento Roca, que la seva ex parella va matar a punyalades el passat 16 de novembre a l'establiment comercial Conforama, es remetrà a la Direcció General, a Madrid. Segons publica l''Última Hora', seran els instructors d'aquesta els que decidiran sobre la investigació interna en la Unitat de Família i Dones (Ufam), que no va tipificar com violència de gènere la denúncia.

L'Oficina de Denúncies de la Policia Nacional que va atendre Sacramento Roca va considerar que es tractava d'un cas de violència de gènere i ho va derivar a la Ufam. Aquesta però, va descartar la denúncia i la va enviar al jutjat ordinari. Arran d'aquest fet s'ha obert una investigació interna en la Policia i, segons el diari 'Última Hora', l'expedient ha passat ara a la Direcció General, a Madrid. Aquest també explica que en les diligències s'han observat 'indicis greus' en el comportament de l'agent que tramità la denúncia de Sacri dies abans del seu assassinat.

De moment no s'ha anunciat una sanció disciplinària perquè l'expedient segueix obert. El mitjà també explica que el nou cap superior de la Policia, Gonzalo Espino Cruz, que prendrà possessió del càrrec el pròxim dilluns, s'ha compromès amb la delegada del govern, Rosario Sánchez, a reestructurar la Ufam.

stats