Societat 08/04/2022

La investigació europea dels casos d'explotació sexual a menors tutelades a Mallorca començarà dilluns

Es reuniran amb polítics, familiars de les víctimes i experts

ARA Balears
2 min
Ple del Parlament Europeu, en una imatge d'arxiu

PalmaDilluns que ve arribarà a les Illes Balears la comissió europea encarregada d'investigar els casos d'explotació sexual a menors tutelades a Mallorca. Durant la seva estada a l'illa, els parlamentaris europeus s'entrevistaran amb diverses autoritats polítiques, amb les famílies d'algunes de les víctimes d'abús sexual a l'illa, amb periodistes que han seguit el cas i un cop acabades les visites es reuniran amb un grup d'experts en explotació infantil.

Així, pel que fa a les autoritats polítiques citades per la comissió europea, està previst que s'entrevistin amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, la presidenta del Consell de Mallorca Catalina Cladera, l'expresident de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i actual conseller de Presidència, Javier de Juan; el vicepresident de l'IMAS, Jaume Tortella, i els dos directors de l'Oficina de Defensa del Menor que hi ha hagut aquesta legislatura, Serafín Carballo i Josep Lluís Riera; el fiscal de menors de la Fiscalia de les Balears, José Díaz, i el responsable de la Unitat d'Atenció i Família de la Policia Nacional, David López de Val.

Un cop acabades les reunions i les entrevistes, els parlamentaris europeus oferiran una roda de premsa on explicaran algunes de les conclusions que hagin extret de la investigació i possibles mesures o peticions que s'hagin dut a terme tant a les autoritats polítiques com als familiars.

Cal recordar que aquesta missió d'investigació del Parlament Europeu es va aprovar el passat 30 de setembre a petició de Vox. En aquell moment el PP també va defensar que aquesta Comissió Europea és la millor solució davant la negativa del PSIB i Podem de crear una comissió política. La iniciativa s'aprovà amb els vots a favor de partits com Ciutadans, el PP i Vox, mentre que Podem i el PSOE hi varen votar en contra.

stats