Societat 23/05/2021

Intervenen medicaments enviats il·legalment a Mallorca

Els fàrmacs, interceptats a l'aeroport de Palma, venien directament de països de la zona euro, comprats a través d'internet per particulars residents a l'illa

ARA Balears
1 min
Els medicaments que ha intervingut la Guàrdia Civil.

PalmaLa Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han intervingut nombrosos medicaments a l'aeroport de Son Sant Joan, a Palma. L'adquisició dels fàrmacs requisats requereix prescripció mèdica. Segons ha informat la Guàrdia Civil aquest diumenge, agents de la Unitat d'Anàlisi de Risc (UAR) de l'Administrador de la Duana de Palma, en què treballen de manera conjunta efectius de l'Institut Armat i Vigilància Duanera, es tracta d'enviaments de fàrmacs a particulars.

Els medicaments interceptats venien directament de països de la zona euro, comprats a través d'Internet per particulars residents a Mallorca. Els agents els han retirat de la línia de classificació de paqueteria de l'aeroport en detectar que és necessària prescripció facultativa per adquirir aquests medicaments a la farmàcia.

D'acord amb la legislació vigent, tots els medicaments que no necessitin recepta poden comprar-se lliurement en tota la Unió Europea. Ara bé, aquells que requereixen recepta no es poden comprar en un altre país. Davant els fets, la Guàrdia Civil ha advertit que la gran majoria de "farmàcies en línia" situades a l'estranger no són legals i que molts dels medicaments "que es compren per internet tenen una alta probabilitat de ser falsificacions".

stats