Societat 24/12/2021

Arriben deu pasteres i rescaten 147 persones els darrers dies a les Balears

Cinc embarcacions les han trobades a Cabrera i les altres cinc, a les Pitiüses

ARA Balears
1 min
Una de les pasteres que arribaren a Portocolom l'any passat.

PalmaEn només tres dies han arribat a les Illes un total de deu pasteres i s'han rescatat 147 persones. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Balears, entre dimarts i aquest dijous s'han trobat cinc de les embarcacions en aigües de Cabrera i cinc, a les Pitiüses. La darrera embarcació localitzada aquest dijous a Formentera, amb 28 migrants a bord.

Una altra de les pasteres es va trobar aquest dimecres a les 18.15 h i a bord hi havia 14 homes d'origen subsaharià. En un principi pareix que tenen bon estat de salut i varen ser traslladats al port d'Eivissa. Un parell d'hores després, el SIVE en va localitzar una altra a les 20.30 h amb 12 homes d'origen magrebí en aparent bon estat de salut. En els dos rescats hi varen intervenir Salvament Marítim i el Servei Marítim de la Guàrdia Civil. Un parell d'hores més tard, a les 21.30 h, varen trobar la tercera al sud-est d'Eivissa amb 10 persones d'origen algerià, també en bon estat de salut.

La darrera pastera que varen rescatar aquest dimecres la varen localitzar a les 23 h també per la zona de Cabrera. A bord hi havia 14 homes d'origen magrebí. Aquest matí, a les 8.10 h, han tornat a rescatar 16 persones a la mateixa zona de Cabrera després d'haver estat vistes pel SIVE. I entre aquesta hora i les 11 h han interceptat a terra 13 persones a Eivissa, al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia.

Aquests rescats s'han produït després que entre aquests dimarts i dimecres s'hagin rescatat 37 homes. Així, el balanç total de rescatats és de 119 persones.

stats