Societat 01/09/2019

Intenten agredir un jove a un bar de Santa Margalida per parlar en català

"Si tornes a demanar el full de reclamacions, et romp les ulleres d'una bufetada", varen ser les paraules del cambrer després que el client protestàs per no ser atès en català

Ara Balears
1 min
Imatge del bar

PalmaNou cas de discriminació lingüística a Mallorca. Un cambrer d'un bar de Santa Margalida va amenaçar un jove mallorquí que va demanar el full de reclamacions per denunciar que no l'atenien en català. El cambrer el va amenaçar amb agressivitat i li va dir: "Si tornes a demanar el full de reclamacions, et romp les ulleres d'una bufetada".

Segons ha explicat l'afectat, el cambrer no només es negà a atendre'l en català i a donar-li el full de reclamacions, sinó que l'amenaçà físicament i verbalment. Davant aquesta situació, els amics de la víctima decidiren telefonar a la Policia Local de Santa Margalida per evitar l'agressió. El cos policial prengué les dades de tots els implicats i el client interposà una denúncia contra el cambrer per discriminació lingüística i amenaces.

Quan la Policia Local va abandonar l'establiment, un dels clients del bar es dirigí cap al grup de joves cridant "Visca Espanya" i fent la salutació feixista i els digué que "li hauria semblat bé que els haguessin pegat". L'esmentat client sentencià la discussió assegurant que "als negres que duis no els demanau què xerren".

stats