PALMA
Societat 16/11/2018

Infraestructures vol una Palma més verda i invertirà dos milions d'euros a Parcs i Jardins

L'àrea de Rodrigo Romero firmarà un contracte de seixanta milions d'euros per quatre anys

Aina R. S.
2 min
Rodrigo Romero, regidor d'Infraestructures i Accesibilitat, i Virgínia Abraham, coordinadora general de l'àrea

PalmaMillorar l'arbratge, els camins i els jocs infantils dels parcs i jardins de Palma. Aquest és l'objectiu de l'àrea d'Infraestructures, que ha augmentat considerablement el pressupost d'aquesta partida i ha passat dels tres-cents mil euros als dos milions d'euros durant el 2019. Aquests doblers es destinaran a fer noves inversions, a millorar la jardineria, les xarxes de reg, renovar les zones de joc infantil i augmentar i millorar les zones d'arbratge. Aquests doblers són possibles ja que s'ha firmat un contracte de seixanta mil euros per a Parcs i Jardins en un període de quatre anys, dels quals quinze es gastaran durant el 2019.

Així ho ha explicat aquest divendres el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero, en la compareixença per presentar els pressupostos generals de la seva àrea. Per a 2019 aquesta àrea disposarà d'un total de 42.284.945 euros. D'aquests, es destinaran als contractes de les diferents àrees. Així hi haurà 15 milions d'euros per parcs i jardins, 5,6 milions d'euros per a viabilitat, 11 milions d'euros per a enllumenat i 300 mil euros per a logística, entre altres.

Romero també ha explicat que durant el darrer any s'ha fet una inversió important de més de tres milions d'euros per millorar l'enllumenat públic dels barris. D'aquesta manera, s'ha aconseguit reduir un 40% el consum elèctric dels barris i un 70% el consum als diferents polígons industrials.

Pel que fa a les millores d'accessibilitat, es licita un nou contracte amb un 45% més de pressupost respecte de l'any passat. Es pretén millorar així les voreres, l'asfaltatge i els diversos carrils bici. D'altra banda, és continuarà fent feina en les millores en els paviments per a l'embelliment de la ciutat.

Quant a viabilitat, Rodrigo Romero ha explicat que s'ha fet una feina de millora del manteniment dels solars buits, s'han tret les males herbes i s'han tancat alguns dels solars municipals que estan en desús. També ha assegurat que s'han millorat els camins públics i també se'ls ha fet net de males herbes.

Al capítol de logística, es preveu un augment de les inversions i adquirir més material per a les festes de les diferents barriades.

El regidor d'Infraestructures també ha tret pit per les tasques realitzades en les millores de manteniment de les escoles, ha assegurat que s'han pintat la majoria. També ha dit que s'està fent una feina de formació per a les brigades municçipals i per millorar les seves condicions de treball.

La regidora popular Lourdes Bosch ha criticat l'augment de pressupost per a la Setmana de l'accessibilitat, que puja a 23 mil euros per a 2019, gairebé el doble que l'any passat. Bosch ha dit que hi estan a favor però que els sembla una paradoxa que el mateix equip de govern hagi acabat rebutjant els projectes d'accessibilitat del pla EDUSI per al Litoral-Ponent de Palma.

Finalment, l'àrea d'Infraestructures té previst un pla de millora d'alguns edificis municipals com el d'Avingudes. Aquest projecte ja s'ha tret a licitació i té com a objectiu la millora en l'eficiència energètica de l'edifici i un embelliment de la coberta.

stats