Societat 10/02/2021

Un 'influencer' mexicà sorteja el seu cotxe per comprar tancs d'oxigen per als malalts de coronavirus que no se'l poden pagar

Scott Adrian Moreno Nieto ha utilitzat la seva influència en diverses ocasions per ajudar els més necessitats durant la pandèmia

2 min
L''influencer' Scott Travelling a Santiago de Compostel·la

L'influencer mexicà Scott Adrian Moreno Nieto, conegut a les xarxes com a Scott Traveling, ha acaparat l'atenció els últims dies per haver organitzat una rifa del seu cotxe i haver utilitzat els diners guanyats per comprar tancs d'oxigen per als malalts, en un moment en què hi ha són escassos per la pandèmia de coronavirus. La seva popularitat a Facebook, que després va passar també a Instagram i YouTube, va començar el 2018 amb vídeos i fotografies de viatges a diferents països, però principalment per les coses rares que li passaven, segons va explicar dimarts Scott en una entrevista per Efe. "He fet vídeos de viatges en diferents llocs i no són vídeos que hagin enganxat gaire la gent pel que expliquen. Per exemple, vaig fer un vídeo a Petra (Jordània) que és molt bonic, i no va triomfar el vídeo com a tal, va triomfar perquè aquí em va mossegar un camell", assegura en l'entrevista.

Actualment té 3,9 milions de seguidors a Facebook, 308.000 a Instagram i 630.000 subscriptors a YouTube. Quan el coronavirus va arribar al país a finals de febrer de l'any passat, Scott era amb una jove de l'Argentina a qui li havia regalat un viatge per conèixer Mèxic després de guanyar un sorteig. La dona es va quedar encallada a Mèxic durant un mes per les restriccions de vols que hi va haver, fins que finalment va aconseguir tornar a l'Argentina. La pandèmia va començar a allargar-se i a mitjans del 2020 Scott va començar a repartir menjar a la seva petita ciutat natal, Uriangato –de tan sols 61.000 habitants–, localitzada al cèntric estat de Guanajuato. També va rifar una motocicleta per construir-li un petit habitatge a una senyora anomenada Vanessa, que vivia en una casa precària amb els seus quatre fills –entre els quals hi havia una malalta– a la perifèria d'Uriangato.

Scott en un dels seus viatges

Per Nadal i Cap d'Any, va lliurar mantes i joguines, però el gener d'aquest any va decidir comprar 50 tancs d'oxigen per prestar-los a qui els necessités. Va explicar que la idea es basa en la bona fe, ja que, una vegada adquirits, van ser lliurats a persones que els requerien i no tenien recursos per comprar-los. L'única instrucció que se'ls va donar és que, una vegada que ja no els necessitessin, els lliuressin a una altra persona que estigués en les mateixes circumstàncies. És a dir, és complicat seguir el rastre de cadascun dels tancs d'oxigen, i fins i tot reconeix que en l'actualitat ja només en tenen ubicats 15. "Jo sé per endavant que molts tancs es perdran, perquè així com hi ha persones bones, també hi ha persones dolentes que se'ls vendran, però la qüestió és ajudar", comenta. "Jo tinc present una frase que diu que la gratitud és la memòria de cor, així doncs per què no tornar una mica del que la vida m'ha donat?", conclou. Mèxic viu un dels moments més greus de la pandèmia de covid i actualment suma més d'1,9 milions de contagis i gairebé 167.000 morts.

Els tancs d'oxigen comprat per Scott
stats