Societat 31/05/2022

La indústria balear ja pot sol·licitar les ajudes al transport marítim i aeri

Atenen el fet insular per compensar els desavantatges que afecten les condicions de proveïment de matèries primeres

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un negoci industrial.

PalmaEl Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts l'obertura del termini per sol·licitar les ajudes al transport marítim i aeri de mercaderies per a la indústria de les Balears, segons ha informat en una nota de premsa la Delegació del govern.

El Ministeri de Política Territorial, amb la col·laboració del Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital, ha posat a la disposició de les empreses de les Balears l'aplicació informàtica específica que permet la tramitació de les subvencions.

Així, tant la presentació com la tramitació de les sol·licituds es farà per via electrònica a través de la seu electrònica d'Administracions Públiques, la qual cosa, segons la Delegació del govern, propiciarà una major agilitat en la gestió i concessió de les ajudes.

Sobre la insularitat

Segons recull Europa Press, aquestes subvencions atenen el fet insular per compensar els desavantatges que afecten el transport i les condicions de proveïment de matèries primeres per a fabricació industrial, així com al transport del producte final fora de l'arxipèlag.

D'aquesta manera, l'objectiu és contribuir que els empresaris de les lIles competeixin en igualtat de condicions amb els del territori continental. En la convocatòria de l'exercici anterior es van beneficiar de les ajudes un total de 375 empreses.

stats