Societat 29/11/2021

La incidència de covid-19 ja frega els 250 casos a les Balears

Segons el nou semàfor que planteja el Ministeri, les Illes estarien en risc mitjà

ARA Balears
2 min
Son Espases durant la pandèmia.

PalmaLa incidència de coronavirus continua a l'alça a les Illes Balears i ho fa cada vegada més ràpid. Segons les dades actualitzades de la Conselleria de Salut, aquest indicador ja arriba als 248 casos per cada 100.000 habitants els darrers 14 dies, cosa que significa un increment d'un 31% en una setmana. Menorca és l'illa amb una incidència més alta (444 casos), seguida d'Eivissa (188), Mallorca (241) i Formentera (33).

Segons el nou semàfor covid-19 que el Ministeri de Sanitat va plantejar al darrer Consell Interterritorial de Salut -on es reuneixen totes les comunitats autònomes-, l'Arxipèlag estaria en una situació de risc mitjà. Segons l'esborrany, els nous llindars considerarien una situació de risc baix els territoris amb una incidència menor de 50 casos per 100.000 persones; una situació de risc mitjà, d'entre 100 i 300 casos; de risc alt, entre 300 i 500 casos,i de risc molt alt, de més de 500 casos.

Evolució dels malalts per covid-19 a les Balears

Al llarg del cap de setmana, Salut ha notificat a Sanitat 721 nous contagis i un mort més, que eleva a 1.024 les víctimes a causa del virus durant la pandèmia a la Comunitat . En el darrer dia, se n'han detectat 177: 171 a Mallorca, 4 a Menorca i 2 a Eivissa. La taxa de positivitat s'ha enfilat fins al 8,8% (divendres passat era del 7%). Pel que fa a les residències de gent gran, hi ha cinc positius actius entre els usuaris i cinc entre els treballadors. Els centres que tenen brots són Hermanitas de los Pobres a Mallorca, Gent Gran Cime a Menorca i Can Blai a Eivissa.

Més de mil dosis al Vacubús

El Vacubús es desplaçarà aquest dimarts al supermercat Mercadona de Son Caliu. S'instal·larà a la zona de l'aparcament i estarà operatiu fins dissabte dia 4, amb un horari de 9 a 20 h hores, per a tothom que vulgui ser vaccinat sense cita. El vehicle arriba al centre comercial després d'haver estat a l'Estació Intermodal de Palma, a Inca —durant la setmana del Dijous Bo— i al centre comercial Fan Mallorca Shopping. Els resultats han estat "excel·lents", assegura la Conselleria. El balanç, per ara, és de 1.062 persones que han rebut la primera dosi en els dies en què el vehicle ha estat instal·lat en les diferents ubicacions.

Població amb el covid-19 actiu a les Balears
stats