Incendis Forestals
Societat 01/07/2022

Els incendis forestals han cremat més de 6 hectàrees a les Illes durant els primers sis mesos de l'any

Des de l'1 de maig fins al 15 d'octubre està prohibit fer foc ni al bosc ni a 50 metres de distància

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un incendi a l'Albufera.

PalmaEls incendis forestals han cremat 6,02 hectàrees a les Balears durant els sis primers mesos de l'any. Segons ha explicat l'Institut Balear de Naturalesa (Ibanat) enguany ja s'han registrat 33 incendis.

En l'informe presentat aquest divendres per l'Ibanat, s'hi detalla que del total d'incendis registrats enguany, 19 han estat a Mallorca; tres, a Menorca; deu, a Eivissa, i, un a Formentera. Aquests incendis han cremat un total de 5,09 hectàrees (5,14 a Mallorca, 0,80 a Eivissa, 0,07 a Menorca i 0,02 a Formentera).

Les 0,93 hectàrees restants que s'han cremat aquests sis primers mesos de l'any a causa del foc formen part del que l'Institut Balear de Naturalesa qualifica de conats d'incendi forestal i es tracta de zones on no hi ha arbres.

L'Ibanat ha aprofitat la presentació de l'informe dels primers sis mesos de l'any per recordar que des de l'1 de maig fins al 15 d'octubre està prohibit fer focs ni als boscs ni a 50 metres de distància, i en cas d'estar a una distància d'entre 50 i 500 metres de la zona forestal, serà necessària una autorització.

stats