Societat 29/04/2022

A partir d'aquest diumenge no es podrà fer foc en terreny forestal

La campanya d'alt risc d'incendis forestals començarà l'1 de maig i acabarà el 15 d'octubre

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un incendi registrat a les Balears.

PalmaA partir d'aquest diumenge estarà prohibit fer foc en terreny forestal i a menys de 50 metres d'aquests espais, ja que començarà la campanya d'alt risc d'incendis forestals, segons ha anunciat aquest divendres la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

Segons ha precisat el conseller d'aquesta àrea, Miquel Mir, a més, tots aquells que vulguin fer foc entre la franja de 50 i 500 metres de terreny hauran de sol·licitar una autorització administrativa per poder fer-ho.

El conseller ha demanat a la ciutadania que extremi la precaució i eviti imprudències davant un estiu en el qual es preveu un augment significatiu de població visitant i, en conseqüència, poden créixer les negligències o els accidents en els entorns forestals, segons recull Europa Press.

Fins al 15 d’octubre

La campanya, que finalitzarà el 15 d'octubre, comptarà amb l'operatiu d'extinció habitual, integrat per un total de 350 persones, incloent-hi brigades, enginyers tècnics i forestals, agents de medi ambient, personal de la Central de Comunicacions d'Incendis Forestals i tripulacions aèries.

El gerent de l'Ibanat, Joan Ramon, ha destacat que, encara que els mitjans humans i materials es distribueixen per illes, el dispositiu està dissenyat i té protocols perquè sigui un dispositiu interinsular amb capacitat de mobilització de mitjans allà d'on sigui necessari.

Com a novetat, el dispositiu inclourà enguany un dipòsit d'aigua transportable, que té una capacitat de 3.000 litres, per a l'execució de maniobres d'atac directe amb línia d'aigua en zones de difícil accés.

Segons ha subratllat el Govern, un equip d'aquestes característiques té la particularitat de poder ser posicionat i muntat de manera relativament ràpida i, alhora, pot ser proveït permanentment d'aigua mitjançant descàrrega de mitjans aeris, sobretot en tasques de rematada i liquidació.

stats