Societat 25/05/2019

Incendien contenidors en tres punts de Palma amb poques hores de diferència

L'onada de focs no és atribuïble a un sol piròman, segons els investigadors

Ara Balears
1 min
66c4b8cd-711b-44e5-b984-67c1c7e6302f

PalmaLes detencions practicades fins ara no han aconseguit aturar l'onada d'incendis de contenidors de Palma i aquest dissabte de matinada s'han provocat focs en tres punts diferents de Palma. La primera intervenció dels Bombers ha estat a mitjanit al carrer Guadiana, situat a Son Cladera. Poques hores després, cremaven més dipòsits al carrer Aragó. I quan les flames encara no havien pogut ser extingides, s'ha donat un nou avís als Bombers de Palma per un tercer incendi a la zona del parc de les Estacions.

La investigació de la Policia Nacional i la Policia Local continua en marxa i, de moment, no ha pogut aclarir qui s'amaga rere els ja més de 360 dipòsits cremats, amb un cost aproximat de reparació de 1.000 euros públics per cadascun.

Dos presumptes piròmans de Palma, de 48 i 51 anys, varen ingressar preventivament a la presó el mes d'abril, després que fossin captats per una càmera de seguretat incendiant quatre contenidors llançant-hi a l'interior un mocador de paper encès, al carrer del Poeta Guillem Colom de Palma. Les flames calcinaren quatre cotxes i afectaren greument un edifici situat al davant. Però la seva detenció no va servir per aturar els incendis, que s'han reproduït després.

Com a resultat de la investigació de la Policia Nacional, va determinar-se que els incendis no eren atribuïbles a una sola persona i que, per tant, hi estarien implicats diferents piròmans sense cap relació entre ells, motivats per un "efecte imitació". "En aquest tipus d'actuacions és habitual la imitació després d'haver llegit o tingut coneixement de fets similars", assenyalà Diego Cazallas, el cap de la unitat de Delictes Violents de la Policia Nacional.

stats