Societat 05/08/2016

Estabilitzat l'incendi de Torroella de Montgrí

Les 475 persones desallotjades d'un càmping i una urbanització han pogut tornar a casa

Ara
1 min
Imatge de la zona afecta per l'incendi de Rocamaura

BarcelonaEls bombers han aconseguit estabilitzar l'incendi de Rocamaura de l'Estartit, al municipi de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), que ha obligat a desallotjar 475 persones d'un càmping i una urbanització, però que ja han pogut tornar a casa. El foc hauria afectat unes cinc hectàrees.

El responsable dels Bombers de Girona, Enric Cano, ha explicat a Efe que la principal hipòtesi és que el foc hagués començat per un llamp que va caure durant la tempesta de dijous. La descàrrega hauria cremat algunes arrels d'arbres i el fort vent que afecta la zona hauria fet créixer les flames.

Cinc mitjans aeris i 14 unitats terrestres dels Bombers de la Generalitat treballen en l'incendi, que hauria començat a la zona del camí de Torra Ponsa. La temperatura és de 29 graus i bufa vent de tramuntana, fet que dificulta les tasques d'extinció. El Govern ha activat el nivell d'alerta del pla d'emergències d'incendis (INFOCAT) per la coincidència amb el foc de la Pobla de Montornès (Tarragonès) i el de Pontils (Conca de Barberà), que també està estabilitzat.

Els 475 evacuats provenien de la urbanització Can Català i del càmping l'Estartit. Inicialment els han ofert allotjament a la Sala Polivalent de l'Estartit i ara ja han pogut tornar a casa. Es tracta del segon incendi a la comarca del Baix Empordà en 24 hores, després del foc de Cruïlles d'ahir, que ja es troba controlat i que hauria calcinat una cinquantena d'hectàrees, principalment de vegetació agrícola.

stats