Societat 07/01/2020

Inauguren el nou aparcament de l'estació de Santa Maria amb l'objectiu de fomentar el transport públic

L'actuació ha suposat una inversió de 404.185 euros

Ara Balears
2 min
Imatge de l'acte

PalmaEl conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat pel director general de Mobilitat, Jaume Mateu; el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Mateu Capellà, i el batle de Santa Maria, Nicolau Canyelles, ha visitat aquest dimarts el nou aparcament dissuasiu ubicat a l'estació de tren de Santa Maria, així com l'edifici de l'estació i la zona annexa, on s'han executat actuacions de millora i embelliment.

Aquest nou aparcament habilitat, amb una capacitat de 99 places, té com a finalitat afavorir l'ús del transport públic, de manera que es puguin deixar els vehicles per continuar el desplaçament en tren. L'actuació ha suposat una inversió de 404.185 euros. El conseller ha destacat que el nombre d'usuaris del tren va creixent any rere any i que aquest fet és una prova que si es va millorant el servei, els ciutadans empren cada vegada més el tren.

Aquest aparcament dissuasiu se suma als ja realitzats en la passada legislatura a les estacions de Consell-Alaró i sa Pobla. SFM té la intenció d'anar creant aquests aparcaments per potenciar l'ús del tren en els desplaçaments i facilitar que es deixi el vehicle privat, segons ha destacat el conseller.

En aquest sentit, el conseller ha assegurat que "un aparcament com el que avui ha entrat en servei a Santa Maria permet als habitants del municipi i pobles propers venir fins a l'estació i arribar al centre de Palma en molt poc temps, sense cap problema d'aparcament".

El conseller ha explicat que, a més, aquesta intervenció ha permès també millorar l'estació de Santa Maria, eliminar els mòduls amb les instal·lacions tarifàries, que ara s'integren dins l'edifici de l'estació, i urbanitzar i embellir la zona annexa a l'estació.

Igualment, el conseller ha avançat que a l'estació de Santa Maria també es construirà un petit centre de transformació, per subministrar energia elèctrica en baixa tensió a l'estació i instal·lacions ferroviàries, com els enclavaments i alguns passos a nivell.

Aquest centre permetrà que l'escomesa actual de l'estació quedi de reserva per a casos d'incidència.

stats