Societat 27/07/2021

La inacció de Costes manté un empedrat que dificulta el bany a Portals Nous des de fa tres anys

L'entitat estatal no ha fet res durant aquest temps per eliminar unes pedres punxegudes ubicades en una zona pública de la costa

2 min
La plataforma empedrada per evitar que la gent estigui a la zona.

PalmaL'Ajuntament de Calvià va avisar ara fa tres anys la Demarcació de Costes a les Balears que devora la caleta de Portals Nous hi havia una esplanada empedrada amb roques punxegudes que dificultaven l'accés als banyistes. Durant aquest temps el Consistori no ha rebut cap resposta i l'entitat estatal –que és la competent– no ha fet res per eliminar les pedres, que continuen impedint que la gent pugui jeure en un espai ubicat dins el domini públic maritimoterrestre.

De fet, fonts de la Demarcació admeten que l'equip actual "no té constància del motiu pel qual no es varen desinstal·lar les pedres", i comenten que l'expedient per fer-ho ha caducat i que caldria posar una nova denúncia per reiniciar el procés.

Vista general del xalet amb la terrassa, davall la qual hi ha les pedres punxegudes.

L'esplanada just es troba davant d'una terrassa d'un xalet a primera línia, cosa que fa pensar que els propietaris podrien haver posat les pedres perquè la gent no s'hi banyàs. Fonts del Consistori calvianer, però, recorden que quan en varen informar la Demarcació no varen poder determinar qui havia estat l'autor de l'obra. Les mateixes fonts afirmen que estan interessades que es reactivi el procés per llevar les pedres i comenten que en demanaran informació a Costes.

La terrassa del xalet que està sobre l'esplanada empedrada.

Cal tenir en compte que la gestió que ha fet l'Administració estatal del litoral balear històricament ha estat molt criticada pels ecologistes del GOB, però també pel mateix Govern, que ha reclamat en diverses ocasions fer-se càrrec de les competències de Costes.

La manca de personal és una de les causes de les queixes, que fins i tot l'excap de la Demarcació, Adriana Pousa, va criticar en un informe on deia que faltaven inspectors i altres treballadors i que hi havia jubilacions i baixes que no s'havien cobert. Actualment, la cap és Almudena Domínguez Garcés, que va prendre possessió del càrrec l'estiu del 2019 en substitució de Pousa.

stats