Societat 21/05/2020

Impedeixen l'entrada a Mallorca a una mare i una filla que volaven des d'Alemanya

La Policia Nacional va proposar per a sanció la dona major d'edat

Ara Balears
1 min
Avions estacionats a l'aeroport de Palma en una imatge d'arxiu

PalmaLa Policia Nacional va impedir aquest dimecres l'entrada a Mallorca de dues passatgeres, una mare i la filla de dos anys, per no justificar el desplaçament i no complir els requisits establerts en el Reial decret 463/2020 per a la gestió de la crisi del coronavirus. Ambdues volaven a Palma per fer escala fins a arribar a València, on havien de recollir un familiar, i van ser retornades a Alemanya. Els agents, a més, van proposar per a sanció la mare.

Al mateix temps, la Guàrdia Civil va impedir l'embarcament de dos viatgers més a l'aeroport de Son Sant Joan i al port d'Alcúdia, que pretenien desplaçar-se sense motiu justificat. Els agents van denunciar tant el passatger que es disposava a volar des de Palma a Madrid com la persona que volia a viatjar en vaixell des d'Alcúdia fins a Ciutadella.

Continuen, així, els controls de seguretat als aeroports de les Balears. A Son Sant Joan es va registrar aquest dimarts l'arribada de 421 passatgers, mentre que 468 van sortir de Mallorca en 18 vols operats. Dels quatre vols internacionals que van arribar a Palma, 40 persones hauran de passar per un període de quarantena de 14 dies.

D'altra banda, l'aeròdrom d'Eivissa va rebre 146 viatgers en dos vols d'entrada i 106 persones van abandonar l'illa en dos vols de sortida. L'aeroport de Menorca, a més, va comptabilitzar 74 persones que hi van aterrar i 73 que van partir de l'illa en quatre vols programats.

Així mateix, els cossos policials van posar aquest dimecres 209 propostes de sanció per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma a les Balears. D'aquestes, 98 varen ser a Palma, 34 a Eivissa, 3 a Ciutadella i 2 a Maó. Fins ara, s'han posat 21.800 denúncies per aquest motiu.

stats