Societat 08/01/2021

L'IMAS acull més de 30 persones sense sostre a l'hotel covid de la Platja de Palma durant aquesta onada de fred

S'ha habilitat per cobrir la demanda de la gent sense llar que a causa de la baixa temperatura necessita un lloc on dormir

Ara Balears
1 min
Tècniques de la Creu Roja visiten persones que viuen al carrer a Palma. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaL'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha reallotjat 34 persones sense sostre de la xarxa d'Inclusió Social a l'hotel covid de la Platja de Palma. El Consell de Mallorca ha assenyalat que aquest recurs s'ha estès per poder cobrir la demanda de persones sense llar que a causa de la baixa temperatura necessiten un lloc on dormir. El procediment es va posar en marxa el desembre i s'ha tornat a activar amb l'arribada d'aquesta nova onada de fred.

El president de l'IMAS, Javier de Juan, ha destacat que "l'hotel ha passat de ser un espai dedicat a atendre només persones que no podien fer un aïllament a ca seva a allotjar persones que havien estat contacte estret de positius i també la gent sense sostre que necessita resguardar-se de la baixa temperatura". De Juan ha recalcat que la crisi està afectant la població més vulnerable i "feim feina per pal·liar-ne les conseqüències".

Les persones traslladades a l'hotel han estat allotjades en habitacions individuals d'una planta separada de la resta per motius de seguretat sanitària, ha apuntat el Consell. A més, si la situació ho requereix, l'IMAS podria duplicar el nombre de places disponibles a l'establiment.

La institució insular ha explicat que l'àrea d'Inclusió Social activa el protocol d'emergència per condicions climatològiques adverses quan l'Aemet preveu temperatura nocturna per sota dels 7 graus o fenòmens adversos com pluja o vent. En aquest sentit, el Consell ha ampliat l'horari d'atenció de la Unitat Mòbil d'Emergència Social, que, a més, ha intensificat el repartiment de mantes, begudes calentes i el servei d'acompanyament i seguiment dels usuaris.

stats