Societat 25/05/2020

El GOB demana a la ciutadania que no vagi als illots de les Balears

L'entitat assenyala que el confinament ha fet encara més evident la importància biològica d'aquests "santuaris naturals"

Ara Balears
1 min
L’illot de Tagomago. / ARXIU

PalmaEl GOB ha demanat aquest dilluns no anar als illots de les Balears perquè "tenen una importància biològica extraordinària". L'entitat destaca que aquesta primavera, a causa del confinament, a alguns d'aquests "santuaris naturals" s'hi han instal·lat espècies d'aus amenaçades, com la gavina roja o el picaplatges camanegre, que en aquests moments s'hi estan reproduint. Així, afirmen que amb el retorn de l'activitat nàutica i el bany, si la gent va als illots, pot "causar el fracàs en la reproducció de moltes parelles d'aus, o l'abandonament complet de les colònies de cria".

Des del cap de setmana passat, voluntaris del GOB, amb el suport de la Conselleria de Medi Ambient i del Parc Nacional de Cabrera, participen en un dispositiu de vigilància i informació per evitar molèsties a una gran colònia de cria de gavina roja que s'ha instal·lat en un illot molt proper a una zona urbana. L'entitat ha assenyalat que "no tenim capacitat per estendre el dispositiu a altres illots que també s'han colonitzat, per la qual cosa apel·lam a la responsabilitat dels ciutadans".

Més enllà d'aquesta petició urgent per evitar el fracàs de la reproducció de les aus aquesta primavera, el GOB també ha reclamat a la Conselleria de Medi Ambient la protecció legal de tots els illots de les Balears per tal de garantir les mesures adequades per a la conservació dels seus valors naturals extraordinaris.

stats