Societat 13/06/2022

Les Illes obren la porta a adquirir actius de la Sareb per sumar habitatge públic

El Govern i la Generalitat Valenciana han compartit solucions davant l'emergència residencial

ARA Balears
1 min
Josep Marí s'ha reunit amb el conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca.

PalmaEl Govern s'ha mostrat obert a adquirir actius de la Sareb per poder incrementar el parc públic d'habitatges a la Comunitat. Segons ha informat Europa Press, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha explicat que a les Illes la Sareb té uns 380 actius, encara que el nombre de pisos que podrien acabar per sumar-se al parc públic seria un poc menor.

Marí s'ha reunit aquest dilluns a Palma amb el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica del govern del País Valencià, Héctor Illueca. Durant la trobada, s'ha posat en comú les diferents polítiques d'habitatge que impulsen totes dues administracions, les regulacions específiques, la cooperació publicoprivada, la falta d'habitatge en destinacions turístiques i la manera com afectarà la futura llei estatal d'habitatge. Illueca ha animat a obrir un procés de diàleg amb el govern espanyol i que quan fructifiqui es puguin explorar les vies tècniques i jurídiques per articular aquesta transferència.

Malgrat el nombre limitat d'habitatges que per aquesta via podrien finalment passar a formar part del parc públic, Marí ha assenyalat que augmentar el parc públic sempre seria positiu.

stats