Societat 08/06/2021

Els mallorquins també poden triar a partir d'ara vacunar-se contra el covid-19 als centres de salut

Infermeres voluntàries faran hores extra per immunitzar durant l'horabaixa

ARA Balears
2 min
Una infermera prepara una vacuna contra el covid-19.

PalmaA partir d'ara, els illencs que viuen a Mallorca també podran anar a vacunar-se contra el coronavirus als seus centres de salut. Els punts de vacunació massiva que hi ha arreu de l'Arxipèlag seguiran amb l'activitat normal, però l'IB-Salut habilitarà 20.000 cites més per immunitzar-se en els ambulatoris per tal d'evitar desplaçaments i accelerar la campanya.

En general, els centres tindran una línia de vacunació, però no es descarta habilitar-ne més d'una per als que són més grans. Fonts de l'IB-Salut expliquen que es posaran les dosis l'horabaixa per tal de no afectar l'activitat dels centres. Pel que fa al personal, es cobrirà fonamentalment amb les mateixes infermeres del centre que es presentin voluntàries per fer hores extra.

Segons ha detallat el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, la previsió és que s'administrin d'entre 50 i 120 dosis al dia, segons el centre. A més, ha assegurat que treballen per aplicar aquest dispositiu també a Eivissa i Menorca.

Aquesta setmana el Ministeri de Sanitat enviarà 75.470 dosis de la vacuna contra el coronavirus a les Balears, segons va informar el Govern ahir en un comunicat. En concret, l'Arxipèlag en rebrà 59.670 de Pfizer, 7.600 de Moderna i 8.200 de Janssen. Així, aquesta setmana no hi haurà remesa d'AstraZeneca.

Ara com ara, el 20,6% de la població diana en la campanya de vacunació contra el covid-19 a les Illes Balears ja està immunitzada. Així, 203.868 illencs han rebut o bé les dues dosis dels vaccins de Pfizer, Moderna o AstraZeneca, o bé la monodosi de Janssen. D'altra banda, 430.192 ciutadans han rebut almenys un vaccí; el 43,6% del total.

Cal recordar que aquest dimecres començaran a rebre la primera dosi els illencs entre 40 i 44 anys, que poden demanar torn des de dilluns. Amb la inclusió d'aquesta nova franja d'edat, Bitcita ofereix cites per a persones d'entre 40 i 69 anys.

stats