Aerolínies
Societat 04/04/2023

Iberia garanteix al Govern que mantindrà els llocs de feina dels treballadors d'Air Europa

També han assegurat la connectivitat a les Illes en el cas que acabin comprant la companyia

ARA Balears
2 min
Armengol i Negueruela s'han reunit aquest dimarts amb els dirigents d’Iberia al Consolat de Mar.

PalmaEl president d'Iberia Express, Carlos Gómez, s'ha compromès amb el Govern a mantenir els llocs de feina dels treballadors d'Air Europa i la connectivitat a les Balears en el cas que finalment acabin adquirint la companyia. Durant una reunió feta aquest dimarts, des d'Iberia han traslladat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, el seu compromís amb l'Arxipèlag. A més, han defensat que l'operació de compra d'Air Europa, que encara ha de ser analitzada i validada per les autoritats de competència de la Unió Europea, permetrà continuar apostant per les Illes.

Segons ha explicat l'Executiu, els dirigents d'Iberia han manifestat la intenció de garantir els contractes actuals, tant a la seu de Llucmajor com en els serveis de terra (handling) i el centre d'atenció telefònica. Aquest compromís afectaria més de 2.500 persones.

La delegació de la companyia ha exposat a Armengol les xifres de què disposa l'aerolínia a les Balears i ha explicat que els darrers anys han apostat per incrementar la connectivitat. D'aquesta manera, el nombre de seients oferts per l'aerolínia s'ha multiplicat per tres des del 2013. Per a enguany, Iberia té programats 1,6 milions de seients, la qual cosa suposa un 31% més que el 2019.

A la sortida de la reunió, Armengol ha assegurat que un dels principals objectius del Govern era "garantir l'estabilitat en el futur als treballadors d'Air Europa". Per això, celebren que es faci "una aposta important per mantenir els llocs de feina, a més de treballar per millorar la flota, utilitzar combustibles menys contaminants i millorar la connectivitat".

Els responsables de l'aerolínia han considerat que els preus per volar a les Illes o des d'aquestes continuaran sent "competitius" durant els pròxims anys, ja que, segons han apuntat, la tendència és decreixent i no hi ha motiu perquè canviï. També han avançat que el 2024 Iberia volarà amb el 50% d'avions de nova generació, que emeten un 20% menys de CO2 i un 50% menys de renou.

stats