Air Europa
Societat 24/02/2023

Iberia compra Air Europa

L'empresa ha adquirit el 80% restant del capital social d'Air Europa per 400 milions d'euros

ARA Balears
2 min
Un avió d'Air Europa.

PalmaInternational Airlines Group (IAG) ha acordat amb Globalia l'adquisició del 80% restant del capital social d'Air Europa per 400 milions d'euros, segons ha informat el grup a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). D'aquesta manera, el grup d'Iberia es fa seu el 100% de l'aerolínia de la família Hidalgo per un total de 500 milions d'euros, després que el 16 d'agost passat fes efectiva la conversió d'un préstec no garantit de 100 milions d'euros a set anys a Globalia en una participació del 20% en el capital d'Air Europa.

IAG ha detallat que els primers 200 milions d'euros es pagaran quan es rebi l'aprovació per part de les autoritats de Competència, 100 milions d'euros en accions ordinàries d'IAG i 100 milions d'euros en efectiu. El segon i tercer any després de la data d'aprovació de l'operació s'abonaran 100 milions d'euros cadascun d'ells. L'acord està subjecte a aprovacions reguladores i d'un altre tipus, la qual cosa podria requerir al voltant de 18 mesos.

El consell d'administració d'IAG creu que l'adquisició continua sent "estratègicament important" per al futur d'IAG i posiciona el grup per beneficiar-se de les oportunitats de creixement en el mercat de Llatinoamèrica i el Carib, així com incrementar la connectivitat amb Àsia. Entre els beneficis de l'adquisició hi figuren que transforma el hub d'IAG a Madrid perquè pugui competir amb els majors hubs d'Europa, millora la posició d'IAG en el mercat d'Europa a Llatinoamèrica i el Carib i permet a la companyia obrir rutes a noves destinacions a Àsia.

En completar-se la transacció, la marca Air Europa es mantindrà sota la gestió d'Iberia. El grup aeri destaca la fórmula en què s'abonarà la transacció amb un pagament ajornat fins a l'aprovació de l'operació i un o dos anys després, i creu que tindrà un impacte limitat previst en la ràtio de palanquejament financer d'IAG.

stats