Societat 18/11/2020

L'Ibavi ha denunciat des de juny 22 ocupacions en habitatges de Camp Redó

Ja s'han obert procediments judicials en 10 casos

Ara Balears
1 min
Alguns dels blocs d'habitatges del barri de Camp Redó

PalmaEl conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha explicat aquest dimecres davant del Parlament el pla integral d'acció que du a terme l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) a la barriada palmesana de Camp Redó amb l'objectiu que els pisos quedin buits per cedir-los a l'Ajuntament. L'Ibavi té 43 habitatges en propietat a Camp Rodó i ha denunciat 22 ocupacions irregulars des del juny. Pel que fa a la resta de pisos, a 13 hi viuen llogaters i 8 estan buits.

D'aquestes 22 denúncies, ja s'ha obert procediment judicial en 10 casos. "Hem optat per una política contundent, però amb la intenció de cedir els pisos a l'Ajuntament de Palma, perquè pugui dur a terme una tasca social al barri".

En total, hi ha 568 habitatges en aquesta barriada, 483 dels quals són de propietat privada i 42, de Cort. Pel que fa als habitatges que han quedat buits, l'Ibavi hi ha instal·lat una alarma i una porta blindada per prevenir futures ocupacions il·legals. Quant als llogaters que viuen als habitatges de l'institut, ja se n'ha començat el reallotjament a altres pisos de protecció oficial, segons ha informat la Conselleria.

"Ens trobam al novembre de 2020, amb 13 pisos recuperats després de molta feina", ha continuat Pons, qui també ha destacat que s'han fet visites i mediacions perquè les claus dels pisos ocupats es tornassin voluntàriament a canvi de participar en el procediment d'adjudicació d'altres habitatges de l'Ibavi.

stats