Violència sexual
Societat 19/06/2024

Els hotels es podran acollir a un programa contra les violències sexuals de l'IBDona

La campanya informa sobre unes pautes bàsiques d'actuació al personal dels establiments per poder atendre d'una manera adequada qualsevol dona que pugui ser agredida sexualment

ARA Balears
2 min
Un hotel de les Illes Balears.

PalmaL'Institut Balear de la Dona ha iniciat la campanya 'Estic amb tu' per prevenir agressions sexuals a hotels, amb pautes per als treballadors dels establiments per evitar-les i també per proporcionar a les víctimes una atenció adequada que n'eviti la revictimització. La consellera de Famílies i Assumptes Socials, Catalina Cirer i la directora de l'IBDona, Cati Salom, han exposat aquest dimecres a la Federació d'Entitats Locals (FELIB) la campanya dissenyada per sensibilitzar els establiments hotelers en contra de les violències sexuals, ha informat el departament autonòmic en un comunicat.

La campanya parteix del fet que la violència sexual pot tenir lloc en qualsevol moment, lloc o situació i, per aquest motiu, és imprescindible tenir a prop dels professionals, en aquest cas, del sector hoteler, unes pautes de prevenció que ajudin a proporcionar a les víctimes una atenció adequada que n'eviti la revictimització. La proposta neix de la reunió extraordinària de la Comissió d'Igualtat duita a terme el setembre de l'any passat, on es va coincidir en la necessitat de posar a l'abast de la societat totes les eines per detectar i intervenir en cas de tenir qualsevol sospita d'agressió sexual.

La campanya informa sobre unes pautes bàsiques d'actuació al personal dels establiments per poder atendre d'una manera adequada a qualsevol dona que pugui ser agredida sexualment. Les pautes de prevenció preveuen la designació de persones responsables de referència que puguin realitzar un primer acompanyament, habilitar un espai segur on puguin assistir la víctima, la formació i que l'establiment no tingui punts de vulnerabilitat o risc com zones fosques, a més que es controli l'accés a les habitacions.

Els establiments adherits a la campanya hauran de fer públic el seu posicionament contra la violència masclista. El cartell amb les pautes conté dos telèfons d'atenció i assessorament: el Servei d'Emergències (112) i el 24 hores de l'IBDona (971 178 989) que disposa de teletraducció. La consellera de Famílies i Assumptes Socials, Catalina Cirer, ha reiterat el compromís del Govern en la prevenció de les agressions sexuals: "No podem permetre que cap dona, estigui on estigui, ni sigui on sigui, pateixi violència sexual".

"Les agressions sexuals no són representatives del nostre turisme, ni de l'oci en la nostra comunitat, però volem enviar un missatge de total fermesa i total contundència contra qualsevol mena de violència", ha afegit. Per part seva, Salom ha assegurat que l'IBDona continuarà impulsant mesures d'educació i de sensibilització per combatre la violència contra les dones "des de tots els sectors i àmbits d'actuació, de les escoles a les empreses i l'àmbit sanitari o social".

stats