Societat 17/10/2018

Els hotels ja disposen d'un manual de riscos laborals adaptat

Amadip Esment i la Fundació Prevenció Hoteleria han col·laborat per crear fitxes específiques per a cambrers, cuiners, jardiners i personal de neteja

Carles Tudurí
1 min
Responsables del projecte de nou manual, aquest dimecres a les instal·lacions d'Abadip-Esment.

PalmaLa Fundació Prevenció Hoteleria Illes Balears i Amadip Esment han presentat aquest dimecres un manual de prevenció de riscos laborals adaptat per a col·lectius amb necessitats especials que treballen en hotels i altres empreses auxiliars.

El manual consisteix en un seguit de fitxes de fàcil lectura que estan a disposició de les empreses en línia. "És una eina perquè les persones amb algun tipus de necessitat de suport que treballen en el sector de la restauració i els serveis comprenguin d'una manera simple les mesures que han d'adoptar per protegir la seva seguretat en el seu lloc de treball i no assumir riscos", expliquen des d'Esment. A banda d'estar a disposició de les empreses del sector, aquest manual també podrà ser utilitzat en les accions de formació que Esment o altres entitats duguin a terme en l'àmbit de l'hoteleria.

Durant la presentació s'ha explicat que les fitxes fan referència principalment a feines de cuina i sala, però també cobreixen altres activitats que es poden realitzar en un hotel, com la jardineria, la neteja o la bugada.

Plantabaixa Disseny i Comunicació ha dissenyat i il·lustrat les fitxes i dos professionals de l'entitat n'han elaborat els continguts, han adaptat el llenguatge i han seleccionat els missatges essencials.

Actualment, Esment dona suport a gairebé 200 persones que tenen un lloc de treball en empresa ordinària. D'aquestes, un alt percentatge treballa en el sector de l'hostaleria.

stats