Urbanisme
Societat 24/01/2024

L'hotel Formentor no podrà fer servir camions de gran format per transportar materials d'obra i runes

El Consell de Mallorca ja ha notificat que els vehicles que s'emprin a la construcció no poden superar les 18 tones

2 min
220922   Hotel Formentor, Formentor   IV02

PalmaL'hotel Formentor no podrà entrar el material d'obra ni treure les runes amb camions de gran format, a causa de la capacitat de càrrega de la carretera que accedeix a la península on s'estan fent les obres de construcció de l'edifici. El Departament de Carreteres del Consell s'ha pronunciat negativament sobre la petició dels promotors del nou hotel, que havien sol·licitat fer servir camions de 26 tones. "La sol·licitud pretén el transport de material de construcció a l'hotel Formentor amb vehicles de 26 tones, un valor que supera la limitació de 18 tones en aquesta carretera".

Per aquest motiu, els promotors de l'hotel hauran de reajustar la capacitat dels camions que utilitzaran per fer arribar el material de construcció, tal com indica l'informe tècnic que ha emès el Departament de Carreteres. Segons aquest document, "hauran d’adaptar la càrrega i el vehicle de manera que el conjunt no superi la limitació de 18 tones".

En la mateixa línia, quan l'empresa promotora de les obres –Inmobiliaria Formentor– demani els corresponents permisos per transitar amb les runes cap a un gestor autoritzat, també haurà de tenir en compte aquesta limitació, que és vigent en una sèrie de carreteres de la xarxa que gestiona el Consell. En el cas de l'Ma-2210, els tècnics expliquen que la limitació està motivada "pel perjudici sobre la seguretat de les persones i la incomunicació dels nuclis urbans consolidats o dispersos que pot generar el col·lapse dels murs de contenció de paret seca que sostenen la carretera".

Treure els enderrocs

La propera tasca a la qual s'enfrontaran els promotors de l'hotel és la retirada dels enderrocs de la demolició de l'anterior edifici, que es va fer de manera completa, i que ha generat més de 70.000 tones de runes. De fet, l'Ajuntament de Pollença va imposar una sanció de 300.000 euros al Formentor per haver fet la demolició completa sense la preceptiva llicència.

Ara mateix, també s'està pendent de la resolució del Consistori a causa de l'aixecament d'una obra completament nova quan tampoc el projecte ni la llicència preveien aquesta opció.

stats