Societat 09/05/2020

Els horaris de les passejades i activitats esportives no canviaran en la fase 1 a les Balears

El govern espanyol permet que cada comunitat autònoma avanci o endarrereixi les sortires per adequar-les a les condicions meteorològiques

Ara Balears
2 min
Les sortides a les terrasses es podran fer a qualsevol hora del dia i punta de l'illa

PalmaEls horaris de les passejades i activitats esportives no canviaran en la fase 1 a les Balears. Així ho ha afirmat la consellera de Salut, Patrícia Gómez. Es mantenen així les franges horàries establertes en la fase 0, tot i que el govern espanyol permet que cada comunitat autònoma avanci o endarrereixi, fins a dues hores, les sortires per adequar-les a les condicions meteorològiques.

Les passejades s'han de fer a 1 km de distància del domicili i la resta de l'esport, dins el municipi de residència. En canvi, "les sortides a les terrasses sí que es podran fer a qualsevol hora del dia i punta de l'illa, ja que no estan subjectes als horaris de les sortides per passejar", ha afegit el gerent de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (Ibassal), Rubén Castro.

Tot i que inicialment estava previst que els desplaçaments a les segones residències es poguessin començar a fer a partir de la fase 2, el govern espanyol ha canviat de criteri i permetrà que es facin a la fase 1. Així, a partir de dilluns els residents balears podran anar a les seves segones residències sempre que siguin dins la mateixa illa, fins i tot "s'hi podrà pernoctar", ha apuntat Castro.

Cal destacar que, en aquesta fase, encara no està permès anar d'excursió a la muntanya en família i únicament es pot fer aquest tipus d'activitat a través d'empreses especialitzades.

Si bé les Balears entren en la fase 1 a partir d'aquest dilluns, la pandèmia encara no està superada i, per tant, "no ens podem relaxar", ha puntualitzat Gómez. En aquest sentit, ha recordat la importància de continuar amb les mesures de seguretat i que aquesta "passa cap endavant en la fase 1 no suposi una passa enrere". Per això, insisteix en la importància de complir amb les 3M: mantenir la distància de seguretat de dos metres, portar mascareta i desinfecció constant de les mans.

stats