Succés
Societat 08/06/2023

Un home reconeix haver manipulat els comptes de la seva tia de 92 anys i haver-se apropiat de 150.000 euros

L'Audiència Provincial de les Balears ha fet aquest dijous el judici contra l'home, que ha finalitzat en acord entre les parts

ARA Balears
1 min
Judici contra l'home a l'Audiència Provincial

PalmaUn home ha reconegut haver manipulat els comptes bancaris de la seva tia, de 92 anys, quan ella vivia en una residència de Manacor, i haver-se apropiat de 150.000 euros aprofitant que estava autoritzat per gestionar aquests comptes. L'Audiència Provincial de les Balears ha fet aquest dijous el judici contra l'home, que ha finalitzat en acord entre les parts. D'aquesta manera, l'individu ha acceptat, a més d'abonar a la víctima la quantitat apropiada lícitament als hereus de la víctima, dos anys de presó. Així mateix, ha estat condemnat al pagament d'una multa de 270 euros.

Amb tot, la condemna privativa de llibertat ha quedat suspesa per no tenir antecedents penals, sota la condició de no delinquir durant el termini de cinc anys i de complir el compromís de pagament assumit. Els fets tingueren lloc entre el febrer de 2011 i el març de 2015, temps en el qual el centre residencial prestava serveis d'estada, cures i atencions a l'anciana. El seu nebot es va constituir en garant familiar per al compliment de totes les obligacions econòmiques que es generassin enfront d'aquesta entitat pels serveis prestats a la seva tia, en virtut del contracte assistencial i per ser l'administrador de fet del seu patrimoni.

Malgrat tot, durant el temps esmentat, l'imputat va aprofitar la seva condició de persona autoritzada per operar en el compte bancari de la seva tia i en va extreure, periòdicament i en diferents quantitats, la seva pensió mensual (prop de 950 euros), i deixà sense doblers el compte. Això generà, a més, un deute de 5.600 euros a l'entitat.

stats