Successos

Un home dispara contra un altre davant d'una escola a Badalona

El ferit ha sigut traslladat a l'hospital i la policia busca el pistoler, que ha fugit

2 min
Els fets han tingut lloc a la plaça Font i Cussó, on hi ha un institut i un centre de desintoxicació.

BadalonaUn home ha resultat ferit aquest dimarts al migdia a les portes d'una escola de Badalona després que un altre obrís foc contra ell amb una pistola. Els fets han passat a la plaça Font i Cussó, un carrer cèntric del municipi on hi ha un centre educatiu, l'Escola Cultural Badalona, i un espai per a pacients en tractament per addicció, el Centre Delta de drogodependències. Segons fonts consultades per l'ARA, el pistoler ha disparat tres trets contra la víctima, que en aquell moment sortia del centre de desintoxicació.

Un home després d'obrir foc davant d'un altre davant d'una escola de Badalona

La víctima ha rebut tres impactes en zones que, en principi, no són vitals, i ha hagut de ser traslladat a l'hospital. Les bales són del calibre 22 i, inicialment, s'havia sospitat que podien ser perdigonades. Segons fonts coneixedores, la víctima té antecedents policials per delictes de salut pública i, segons fonts del centre de drogodependents, era un usuari que feia temps que hi acudia. Pel que fa al pistoler, encara no se l'ha identificat i continua fugit. Tant els Mossos d'Esquadra com la Guàrdia Urbana han activat un dispositiu per trobar-lo. Un veí ha gravat un vídeo del pistoler fugint: anava vestit amb un jersei gris i ha amenaçat més d'una vegada amb tornar a disparar.

La principal hipòtesi policial és que tots dos es coneixien i tenien conflictes previs relacionats amb el tràfic de drogues. A hores d'ara, doncs, tot apunta a una revenja. De fet, segons un testimoni, després de disparar el pistoler hauria intercanviat més d'una frase amb el vigilant de seguretat del centre de drogodependències, a qui hauria dit que no s'hi posés si no volia "acabar malament".

L'avís a la policia ha estat a les 13 hores. Els trets s'han pogut sentir des de dins de les classes de l'Escola Cultural Badalona, d'on ningú ha pogut sortir fins que la zona no ha estat assegurada per la policia. Hi ha hagut moments de nerviosisme, segons fonts del centre educatiu, ja que quan hi ha hagut el tiroteig no funcionava la línia telefònica i no han pogut contactar amb altres edificis que el centre té a la mateixa plaça perquè ningú sortís de les aules. De fet, el tiroteig ha coincidit amb l'hora que els pares esperaven els nens de primària a la sortida de l'escola. Una persona que treballa a prop de la plaça ha explicat a l'ARA que ha sentit una mena de "petards" i després només ha pogut veure un home que creuava la plaça. Era el pistoler iniciant la seva fugida.

stats