Societat 14/02/2023

Hila nega que els pisos contenidor siguin "una proposta de govern" de Cort

El batle de Palma, José Hila, defensa que ell prefereix "solucions definitives" en qüestions d'habitatge

1 min
El batle, José Hila, aquest dijous en una roda de premsa a la plaça Espanya de Palma, acompanyat dels regidors Ramon Perpinyà (esquerra) i Angelica Pastor (dreta).

Palma"És només una idea, no una proposta de l'equip de govern de Cort", ha declarat aquest dimarts el batle de Palma José Hila, sobre la iniciativa dels pisos contenidor, de la regidora de Model de Ciutat, Habitatge i Sostenibilitat, Neus Truyol. Hila, ha insistit, prefereix "solucions definitives" en matèria d'habitatge.

"Les inversions en temes d'habitatge han de ser definitives, no temporals", ha contestat el batle a les preguntes dels mitjans en una roda de premsa, alhora que es distanciava –tal com va fer ahir la presidenta del Govern, Francina Armengol– de la idea. "No tenc res a rebutjar", ha dit Hila, atès que no es tracta d'una proposta que s'hagi debatut mai a l'equip de govern.

El batle ha aprofitat per recordar les iniciatives en les quals sí que estan treballant, com la cessió de solars a l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) per construir 12 promocions on tindran cabuda 357 llars. A més, ha destacat altres projectes, com no permetre el lloguer turístic a pisos o la modificació del Pla General perquè els hotels ja no es poguessin construir en zones de destinades a habitatge.

"Aquestes són les propostes que tenim en marxa i de futur. Cal accelerar la maquinària per atendre les necessitats d'habitatge", ha remarcat Hila. Amb tot, ha sentenciat que el seu objectiu és que "l'habitatge es converteixi en el cinquè pilar de l'estat de benestar".

stats