Societat 14/03/2023

"Hi ha guàrdies civils que han de viure al cotxe perquè no troben un habitatge assequible a les Balears"

Una associació del cos armat ha denunciat les dificultats que viuen els agents destinats a l'Arxipèlag

ARA Balears
1 min
Un agent de la Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu.

PalmaL'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha denunciat que alguns agents del cos armat destinats a les Illes Balears es veuen obligats a viure en el seu cotxe davant les dificultats de trobar un habitatge assequible. A través d'un comunicat, han assegurat que aquesta situació ja s'havia viscut durant el darrer any, però que actualment s'ha agreujat encara més.

En aquest sentit, defensen que el fet de no tenir una casa on residir i "haver de viure en aquestes condicions inhumanes" provoca als agents un gran estrès i ansietat "incompatibles amb el normal desenvolupament de les funcions encomanades als agents del cos armat". A més, han assegurat que la gran majoria dels agents que viuen aquesta situació són a l'Arxipèlag perquè "cobreixen vacants amb caràcter forçós".

Davant aquest fet, asseguren que per als agents de l'Estat venir a les Balears s'ha convertit quasi en un càstig i que són molt pocs els agents que decideixen venir a fer feina a les Illes voluntàriament. També alerten que a l'estiu (quan augmenten encara més els preus i arriben també més agents) la situació serà encara més greu i reclamen una solució ja.

L'AUGC ha denunciat que les administracions públiques "no fan res" per fer front al problema d'accés a l'habitatge que es viu a l'Arxipèlag i reclamen una mesura urgent per tal d'evitar que es repeteixin un altre any aquestes situacions.

stats