Cort justifica la instrucció a la policia contra les filtracions i nega que tingui res a veure amb el cas Hat bar

La tramitació de l'acta policial de la nit que Francina Armengol va anar al local mai no ha estat en "risc", assegura l'Ajuntament de Palma, però admet que en va desaparèixer la versió en paper

La instrucció que va emetre el cap de la Policia Local de Palma, José Luis Carque, l'endemà que la presidenta del Govern anàs al Hat Bar, per advertir contra les filtracions als periodistes es va fer perquè el 6 d'octubre (dos dies abans) un agent havia filtrat a la premsa unes imatges fetes dins el quarter de Sant Ferran ha explicat aquest dimecres la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover, en una roda de premsa. La regidora, doncs, ha justificat la instrucció i ha negat que fos per evitar que es filtràs l'actuació policial al Hat bar la nit que els agents hi varen trobar la presidenta, Francina Armengol, a la porta. 

Cal recordar que Francina Armengol va tornar a demanar disculpes ahir dimarts – després d'haver-ho fet diumenge– pel cas Hat Bar davant la insistència del PP i Vox. La sortida nocturna de la presidenta del Govern va monopolitzar una part del debat del Parlament. 

Adrover ha assegurat que la filtració d'unes fotografies del quarter de Sant Ferran posà en "greu perill" la seguretat dels policies, i que va ser això -i res més- el que els va dur a emetre aquella instrucció. Les fotos s'havien fet per criticar l'adquisició d'unes noves bicicletes elèctriques, segons la regidora.Per això el 8 d'octubre Carque va emetre la instrucció en què recordava que els agents no poden parlar directament amb els mitjans de comunicació, sinó que ho han de fer a través del servei de premsa, i que els que no actuassin així s'arriscaven a rebre sancions per faltes greus o molt greus.

Adrover també ha afirmat que l'acta policial de la nit que Armengol va anar al bar mai no ha estat en "risc", però divendres 23 en va desaparèixer la versió en paper, que ja s'ha recuperat. De fet, l' Última Hora va publicar una imatge del document. Això, però, no ha perjudicat en cap moment la tramitació de l'acta, com ha apuntat la regidora. 

L'edil ha explicat que per tot això varen decidir denunciar la desaparició a la Policia Nacional per si existís un presumpte delicte de falta de custòdia d'un document públic, però poc abans de fer-ho va aparèixer l'acta en paper. Adrover, però, encara no ha volgut donar detalls sobre qui la va trobar i on. La denúncia es manté per tal de garantir la "màxima transparència" i poder investigar per què va desaparèixer el document.

Un home que s’identificà com a policia telefonà a un denunciant del Hat Bar per demanar-li vídeos de la nit que hi va ser Armengol

La regidora ha reiterat que no s'ha denunciat cap policia o funcionari i que només s'ha posat en coneixement de la Policia Nacional que l'acta va desaparèixer temporalment. "No haver presentat la denúncia hauria implicat una negligència per part de l'Ajuntament, ha destacat.

Adrover ha rebutjat els "intents" per fer creure que la instrucció es va publicar amb l'objectiu d'"amagar" informació relacionada amb el cas Hat Bar. La regidora ha assegurat que no va saber res de la presència de Francina Armengol al local –tampoc Carque– fins dia 21 d'octubre, quan es va fer pública la sortida d'Armengol. "Això demostra que el sistema funciona, perquè ningú no va considerar necessari destacar res" de l'acta policial, ha comentat l'edil, i ha afegit que es va tramitar amb "absoluta" normalitat.

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF