Societat 20/06/2023

Habtur demana al nou batle de Palma "repensar la situació del lloguer turístic"

La patronal considera "la prohibició no ha solucionat els problemes d'accés a l'habitatge ni s'han abaixat els preus de lloguer residencial"

ARA Balears
1 min
El lloguer turístic aspira a mantenir el 50% de l’ocupació a la temporada alta.

PalmaHabtur Balears ha demanat al nou batle de Palma que repensi la situació del lloguer turístic a Ciutat. A través d'un comunicat, la patronal del lloguer turístic ha manifestat aquest dimarts que "la prohibició no ha solucionat els problemes d'accés a l'habitatge ni s'han abaixat els preus de lloguer residencial".

Així, consideren que "s'hauria de replantejar la situació, atès que la mateixa llei turística posa barreres a l'entrada al mercat mitjançant la necessitat d'obtenir el permís de la comunitat de veïnats per exemple". Per altra banda, Habtur recorda que "molts propietaris varen tancar els seus pisos amb la prohibició perquè el lloguer residencial no dona garanties de recuperació de l'immoble en cas d'impagament o destrosses de l'habitatge".

Finalment, a la patronal es mostren "disposats a parlar i a trobar solucions, no volem barra lliure i consideram que s'ha de combatre la il·legalitat". Ara bé, també entenen que "s'ha de respectar el que un vol fer amb la seva propietat".

stats