Guies turístics
Societat 13/03/2024

Guies turístics, "preocupats" per la seguretat dels seients que ocupen en els autocars arran de l'accident de l'Imserso

El col·lectiu insta a crear un grup de treball per revisar la normativa i posar en marxa un nou protocol

ARA Balears
1 min
Autocar de Macarella

PalmaL'Associació Balear de Guies Turístics ha expressat aquest dimecres la seva preocupació per la seguretat dels seients que ocupen aquests professionals en els autocars, després de l'accident amb passatgers de l'Imserso que va tenir lloc dilluns en una carretera de Son Servera.

Així, expliquen que, després del que ha succeït, es veuen obligats a qüestionar els estàndards de seguretat d'aquest seient dels autocars en qüestió, ja que recorden que aquest lloc està pensat per a la tripulació i, per tant, membres assegurats per l'empresa propietària d'aquest vehicle.

Aquesta plaça, que es reserva per a l'ús del guia turístic, s'ha convertit en una preocupació per al sector després de l'accident. "Per sort, el nostre company no l'ocupava aquest dia, ja que l'autocar no anava ple", han dit. Per això, qüestionen si els guies, que no estan assegurats a l'empresa del vehicle de transport, han de continuar seient en aquest lloc de l'autocar. Amb tot, han considerat convenient revisar la normativa i els protocols, motiu pel qual insten a crear una mesa o grup de treball per començar a fer propostes i protocols que ajudin a millorar aquesta seguretat. Finalment, el col·lectiu ha volgut traslladar el seu suport als afectats i a les companyies d'autocars "pel seu compromís constant amb la seguretat dels passatgers que transporten".

stats