Successos
Societat 07/03/2023

La Guàrdia Civil excava la finca de la Porrassa a la recerca d'indicis sobre Malén Ortiz

Els agents han continuat amb les tasques que van iniciar dilluns en aquesta zona de Calvià

ARA Balears
2 min
La Guàrdia Civil excava el terreny aquest dimarts.

La Guàrdia Civil continua aquest dimarts les feines de recerca en una finca de la zona de la Porrassa, a Magaluf, excavant el terreny amb motiu de la investigació per la desaparició de la jove Malén Ortiz, desapareguda el 2 de desembre del 2013, segons ha informat Europa Press. Les tasques van començar ahir dilluns, a primera hora del matí, i continuen a hores d'ara en aquests terrenys ubicats al costat de Yeguada El Pozo. Aquest punt es troba a prop del recorregut que, segons la reconstrucció dels fets, va fer la menor el dia que va desaparèixer.

En la primera jornada, part de l'operatiu va analitzar el terreny en una àrea d'enderrocs i monticles de terra i roques. Després de perforar la terra, van fer una batuda pels punts que van indicar els cans entrenats pel cos policial. Tot i que la Guàrdia Civil no vol aportar detalls sobre les actuacions per no perjudicar la investigació, l'actitud dels agents suggeria que en la primera jornada no va haver-hi troballes significatives.

No obstant això, aquest dimarts els esforços semblen concentrats en aquest punt concret de la finca, una àrea entre El Pozo i una edificació abandonada abans de la carretera. En aquest punt estan treballant amb una excavadora i es poden veure més efectius que en el primer dia, alguns d'ells amb bosses o càmeres per documentar el procés. A més, continuen treballant amb cans i s'han incorporat unitats del Grup de Recerca de Muntanya (GREIM).

El cos policial insisteix que la recerca de Malén no s'ha paralitzat mai: asseguren que en els darrers anys s'han fet més gestions que no han arribat a transcendir a l'opinió pública. De fet, en els darrers anys gairebé no s'ha conegut cap novetat en relació amb el cas. Cal recordar que la jove va desaparèixer el 2 de desembre del 2013, quan tenia 15 anys. La menor va ser vista a la rotonda dels pirates de Magaluf quan es dirigia a dinar a casa del seu al·lot, a Son Ferrer, després de sortir de l'institut, a Santa Ponça.

stats